Sunt citata ca martor intr-un proces penal,pentru Fond( ce inseamana asta ? ). In citatie scrie ca " Partea citata are dreptul la un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat.In cazurile prevazute de art.171 alin 2 si 3 Cod Procedura Penala,apararea este obligatorie,iar in cazul in care partea nu isi alege un aparator cu care sa se prezinte la termenul fixat,li se va desemna un aparator din oficiu.In vederea exercitarii dreptului de aparare,partea citata poate sa consulte dosarul aflat in arhiva instantei." Intrebarea mea este de ce am nevoie de un aparator daca sunt chemata in instanta in calitate de martor? Si inca ceva,citatia mi-a fost trimisa la o adresa la care eu nu mai locuiesc de 2 ani,eu nu am semnat pt ea ,si acum vreo 2 ani si jumatate cand am fost chemata sa dau o declaratie in acest caz am spus si chiar am semnat (dupa ce am dat declaratia) ca nu vreau sa apar ca martor la proces. Nu vreau sa particip la acest proces,ce optiuni am?
Astept sfaturi si va multumesc anticipat.
Buna seara! Sunt si eu intr-o mare dilema: aseara am primit o citatie (de fapt pe adresa din buletin care inca este adresa unde stateam impreuna cu parintii, acum mi-am schimbat domiciliul dar inca nu mi-am schim,bat buletinul pe noua adresa) in care sunt instiintata sa merg maine dimineata la politia municipiului Oradea in calitate de martor in cauza privind si imi apare un nume de femeie, pe care nu il cunosc absolut deloc nici macar cunoscut nu imi suna, iar despre caz nu stiu absolut nimic, deci am ramas ca si trasnita cand mi-a adus mama citatia deci chiar nu stiu cum pot fi chemata ca si martor intr-un caz de care habar nu am, mai ales ca nu am avut nici o problema de aceasta natura . Precizez ca de 2 ani sunt in concediul de maternitate, deci chiar pot sa spun ca "nu prea am iesit din casa". Deci de azi dimineata de cand am primit citatia sunt asa de stresata caci nu stiu despre ce poate fi vorba, oricum maine ma voi duce sa ma lamuresc. As vrea sa va intreb daca se poate lua ca martor intr-un anume caz, o persoana asa "la nimerela". Si ce as putea sa declar in afara de faptul ca sunt total pe langa cu aceasta problema si daca nu vor sa ma creada, as putea sa depun eu plangere intr-un fel? Va multumesc.
Singurul avantaj din toata acesta cacialma este ca am reusit sa dau de dumneavoastra si acest site care este extraordinar de benefic=D> si va multumesc inca o data in acest sens.
Si eu sunt de aceeasi parere.
Dati un telefon sa intelegeti despre ce e vorba.
Ce scrie pe citatie martor sau invinuit, inculpat ?
Daca scrie invinuit ar trebui sa stiti.
Doamna ,in calitate de martor sunteti obligata sa va prezentati in fata organelor de urmarire penala.Va sfatuiesc sa mergeti la dansii,si puteti arata ca nu cunoasteti nimic din ceea ce va arata ca s-ar fi intamplat,iar dvs.ati fi fost martor .