avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită dispozitie de poprire
Discuție deschisă în Executare silită

dispozitie de poprire

Buna ziua,
firma la care lucrez a primit o dispozitie de poprire de la biroul unui executor judecatoresc, impotriva debitorului X, care in 2007 era angajatul firmei (cand a facut un imprumut bancar, insa nu a achitat ratele). Intre timp a plecat in concediu de crestere a copilului, iar dupa expirarea termenului de 2-3 ani (CIC), a plecat in somaj.
In concluzie, firma noastra este somata ca sa aiba in vedere interdictia de a plati debitorului orice suma de bani cuvenita, si sa viram suma in contul executorului.
Avem termen de punere in aplicare 15 zile, in caz contrar se va sesiza instanta pe baza art 460 CpC.....
As fi recunoascatoare daca m-ati ajuta in acest sens, deoarece nu cred ca ne afecteaza in mod direct acesta dispozitie din cauza ca debitorul nu figureaza in evidentele noastre ca salariat si nici nu suntem in situatia in care ii datoram vre-o suma de bani! Sa inteleg ca o adresa prin care lamuresc situatia debitorului vis-a-vis de socitatea noastra, ar fi suficienta ca sa nu ajungem in instanta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: rosu gheorghe , utilizator 08:22, 15 August 2011
este suficient sa comunicati debitorului ca respectivul nu mai este salariatul dvs din data de ....
Multumesc mult! O zi buna in continuare...
matahachiro a scris:

este suficient sa comunicati debitorului ca respectivul nu mai este salariatul dvs din data de ....

Care debitor?!
Poate creditorului prin executorul judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintarea popririi Alina Alina Alina Alina Buna ziua As vrea sa va prezint urmatoarea speta si daca se poate sa-mi dati unsfat Avem un debitor impotriva caruia am obtinut un titlul executoriu si l-am ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu girant jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Vreau sa va intreb daca un executor judecatoresc poate cere societatii unde lucreaza salariatul infiintarea popririi pe 1/3 din veniturile sale ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu dumilor dumilor Buna ziua! Avem un salariat pe numele caruia s-a infiintat o poprire pe salariu in cota de 1/3 din venitul net lunar. In executare se dispune: \\" In ... (vezi toată discuția)