avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... servitutea de trecere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

servitutea de trecere

Buna ziua! servitutea de trecere fie ea aparenta (drum vizibil) sau neaparenta poate avea ca titlu hotararea judecatoreasca? In carte scrie ca servitutea de trecere neaparenta se poate constitui numai prin testament sau conventie. Dar daca proprietarii nu se inteleg, proprietarul fondului dominant nu poate introduce actiune in realizare iar hotararea judecatoreasca sa ii serveasca drept titlu pentru servitutea de trecere neaparenta?
Cel mai recent răspuns: ContSters118550 , utilizator 18:21, 21 Iulie 2011
se poate. insa obiectul actiunii nu ar fi nicicum actiune in realizare ci stabilirea de catre instanta de judecata a acestui drept real accesoriu, servitutea.
Va multumesc frumos!
buna ziua ,permiteti o intrbare : - la cat tump dela pronuntarea unei hotarari definitive ,data de instanta TREBUE intrat in posesia efectiva a dreptului de drum de servitute ,care sa fie delimitat conform bornelor topo - expertiza . va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de servitute probleme probleme Buna ziua! Sunt detinatorul unei proprietati de circa 1400mp.In urma cu aproximativ 5 ani,accesul meu catre drumul public a fost intrerupt fara nici o ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)
Drum de acces proprietate privata andreeasteavu andreeasteavu Buna ziua. De 2 saptamani am inchiriat un buldo excavator pentru taierea unui drum de acces in curtea casei.Casa se afla situata de un deal ,iar drumul de ... (vezi toată discuția)