avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general UTILIZARE CERTIFICAT DIGITAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

UTILIZARE CERTIFICAT DIGITAL

Buna ziua. As dori sa stiu daca certificatul/semnatura digitala pe care il am il pot folosi pentru o societate comerciala a carei contabilitate o tin insa fara a-mi asuma vreo obligatie...ma refer la faptul ca toate actele vor fi semnate si asumate de catre administratorul firmei respective insa si eu sunt obligata sa aplic semnatura electronica. Exista vreo portita legala de a folosi certificatul digital fara asumarea raspunderii, fara a raspunde in vreun fel in fata legii? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 08:39, 26 Iulie 2011
faceti procura notariala numai pentru depunere declaratii.
Exista o portita ... incheiati un contract intre dvs si societatea respectiva in care stabiliti exact drepturile si obligatiile fiecarei parti ... in acest acz, puteti fi exonerata de raspundere cu privire la greselile facute in declaratiile transmise.
Buna, Freelis...te rog frumos, daca ai la indemana si vrei, imi poti trimite si mie un model de astfel de contract? Multumesc!
Domnilor consilieri juridici - ceea ce incercati sa "construiti" sunt niste fictiuni juridice care se naruie la prima verificare.
Semnatura digitala se aplica de cel ce-si asuma raspunderea pentru continutul documentului semnat. Acesta este scopul ei. Semnatura digitala nu joaca rolul de container, iar detinatorul ei nu este trasportator.
chestia asta e stimulata tot de aia de la fisc cu formula aia bascalioasa:

"Cu un singur certificat digital calificat puteti depune:)) declaratii electronice pentru un numar nelimitat:)) de CUI-uri". – este anuntul ANAF.



Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat digital emateiu emateiu dupa obtinterea certificatului digital se pot trimite declaratiile lunare,online fara a mai sta la cozi infernale?:) (vezi toată discuția)
Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. obtinere. etape. - atentie! din 1 iulie 2011 declaratia 112 se depune doar online! Valentin_buzau Valentin_buzau [b]Certificatul digital calificat pentru semnatura electronica. Obtinere. Etape. - Atentie! Din 1 iulie 2011 Declaratia 112 se depune doar ONLINE! ... (vezi toată discuția)
Am un certificat digital. cum pot semna declaratiile pentru alte firme? oviiul oviiul daca am un certificat digital si semnatura electronica pentru o firma ce pasi trebuie sa urmez sa pot semna si declaratiile pentru alte firme (vezi toată discuția)