avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Finalizarea succesiune imposibila...cum rezolv ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Finalizarea succesiune imposibila...cum rezolv problema?

Buna ziua,
Problema este urmatoarea:
Ambii parinti ai nostrii au decedat, ramanandu-ne un apartament.
De 2 ani ma tot chinui sa il conving sa finalizam succesiunea si sa vindem acel apartament, dar fara nici un rezultat.
Fratele meu, nu vrea sa renunte la acel apartament.
Nu exista nici un testament iar procedura de succesiune nu a fost finalizata din pricina banilor...
Se poate face un partaj silit?
Daca da, cum se face?
Daca nu se poate, ce ma sfatuiri sa fac?
Astept un raspuns cu mare interes
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:11, 26 August 2008
Am citit ca ar conta cine plateste utilitatile si cand... :O
Cum adica?
Plateste cine sta acolo, asta neavand nicio influienta asupra drepturilor succesorale!
Pai daca eu si sora mea avem o casa, sta numai ea acolo, ea plateste (nu?), ar insemna ca mie sa-mi scada cota? De ce? Ca nu mi-am folosit apartamentul ca sa platesc?
Nu inteleg pe ce va bazati cand spuneti asta, nu am intalnit niciun astfel de caz in instanta!
Si daca ambii frati ar sta acolo impreuna si numai unul ar achita utilitatile, asta ar da nastere unui drept de creanta fata de celalalt frate si nu ar avea oricum nicio importanta cu privire la drepturile succesorale. Alta Marie cu alta palarie!
In plus, cum ar demonstra plata utilitatilor un frate? Ca mostenirea nu s-a dezbatut, deci chitantele se elibereaza de asociatie pe numele decedatilor, cum dovedeste unul din frati ca el e cel care a achitat?
Ca ma indoiesc sa existe un contract de comodat, ceva...

Este insa importanta situatia de fapt, dar sub alte aspecte: ce situatie locativa au cei doi, ce putere financiara, cine sta efectiv acolo, cine a adus imbunatatiri acelui apartament si ce fel de imbunatatiri etc.
Toate astea pentru ca domnul pare a fi interesat nu numai de dezbaterea succesiunii, dar si de iesirea din indiviziune cu privire la apartament.
gariadna a scris:

Redactarea actiunii fara reprezentarea in instanta presupune ca un avocat sa va redacteze actiunea si sa va reprezentati singura. Insa daca fratele isi angajeaza un aparator cred ca ati fi in dezavantaj.

Este foarte adevarat.
Avantajul in acest caz ar fi acela ca daca va intelegeti intre voi, costurile vor fi mai reduse.;)

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in justitie pentru deschidere succesiune danny2010 danny2010 Va rog frumos sa imi raspundeti, care sunt procedurile si ce cheltuieli implica actiunea de actionare in instanta a sotului supravietuitor (care nu este tatal ... (vezi toată discuția)
Tot succesiune KALISTRO78 KALISTRO78 Buna ziua! Am si eu nelamuriri si nevoie de sfaturi: Bunicul meu a murit in 1993,iar bunica acum cateva zile.Ei au avut 3 copii,din care unul a murit,lasand ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa 7 ani viorici viorici Buna ziua, va rog frumos daca ma puteti ajuta, tata a decedat acum 7 ani si nu am deschis succesiunea. impreuna cu mama proprietari ai unui apartament cu 3 ... (vezi toată discuția)