avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NOUL COD PENAL
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NOUL COD PENAL

Buna seara, va rog sa mi spuneti ce s ar putea face pentru o persoana care a fost inchisa pentru crima, a executat 11 ani din pedeapsa, a lucrat si nu a avut abateri disciplinare. Noul cod penal prevede ceva despre o posibila eliberare conditionata?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 00:25, 22 Iulie 2011
a fost condamnat la 22 ani si eliberarea conditionata ar fi dupa ultimele calcule la 16 ani si sase luni.Are doi ani lucrati.
Pana se aproba normele de intrare in vigoare a noului cod penal va fi eliberat
Care a fost incadrarea juridica a faptei pentru care a fost inculpat,ulterior condamnat?
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
andymaurul, utilizator
Da, 3/4 din pedeapsa, greseala mea.
Pare a fi vorba de un omor deosebit de grav, mai are de asteptat pana a putea face o cerere de liberare conditionata deoarece Noul cod penal pastreaza aceleasi prevederi.
Ultima modificare: Vineri, 22 Iulie 2011
ContSters178374, utilizator
este destul de departe de varsta de 60 de ani a implinit de curand 30. Se poate redeschide cazul?

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata eu;eu eu;eu in ce conditii se acorda eliberarea conditionata?necesita neaparat munca prestata ? (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata pici80 pici80 daca am de executat 3 ani 6 luni cand pot sa cer eliberarea conditionata? (bineinteles cu purtare buna si daca e posibil cu zile lucrate) (vezi toată discuția)
Anul de detentie stefana20 stefana20 Am si eu o intrebare stiti cumva daca exista vreo legea penala care sa echivaleze anul de detenti de la 8 luni la 6luni? si daca da care este aceea? Si daca ... (vezi toată discuția)