avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transmitere revisal -decizie desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transmitere revisal -decizie desfacere CIM

Buna ziua,

Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza sau prima zi in care nu se mai lucreaza?

multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:58, 24 Iulie 2011
Incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. ...
deci in prima zi nelucratoare?
ioanaep a scris:

deci in prima zi nelucratoare?



De unde ati dedus dvs asta ? Nu exista niciun text de lege care sa prevada ca data incetarii este sau nu zi lucratoare ... atat HG nr.161/2006, cat si HG nr.500/2011 prevad ca incetarea c.i.m. se completeaza si se transmite prin REVISAL la data incetarii c.i.m. .... aceasta este data prevazuta in deciza de incetare a c.i.m. ... cu ce art. a incetat c.i.m.?
vad ca nu s-a inteles bine intrebarea.... ma intereseaza sa stiu cand se transmite revisalul in cazul deciziei de desfacere a CIM. Spre exemplu: in data de 20 iulie este ultima zi in care angajatul mai lucreaza. Revisalul se trensmite in data de 20 sau 21? Care se considera ziua incetarii CIM? Am vazut ca parerile sunt impartite...desi eu as intelege ca revisalul ar trebui trimis in data de 21....

va multumesc frumos!
Daca in ziua de 20, salariatul vine la munca, atunci ii inceteaza contractul de munca pe 21, data la care operati in Revisal. Tot in ziua de 21, salariatul are posibilitatea si dreptul de a incheia (a nu se intelege " inceta") un alt contract de munca, la o alta companie.

Dar daca pe 20 omul a lucrat, atunci e firesc si logic ca incetarea raportului juridic de munca sa se produca in ziua urmatoare (respectiv 21).

Mai cereti si alte pareri, dar nu gresiti daca veti considera corecta gandirea mea.

Alte discuții în legătură

Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract Daliborka Daliborka Buna ziua daca de exemplu ultima zi lucratoare de preaviz este vineri, incetarea se face cu sambata sau cu luni? eu stiam ca se poate face cu care se ... (vezi toată discuția)