avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... decizie cu preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

decizie cu preaviz

Buna se









































































































































Buna seara,

Se intampla ca un salariat sa isi dea demisia, se acorda cu preaviz de 20 de zile lucratoare. Perioada de preaviz se termina intr-o vineri. Eu pot sa-i desfac cim-ul ziua urmatoare, adica chiar daca o sa fie sambata???Ii pot face decizia cu data de luni, dar cim-ul inceteaza practic sambata.
Multumesc!





Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:09, 26 Iulie 2011
1. art.81 alin.7 din C.mun. prevede ca, c.i.m. inceteaza la data expirarii duratei de preaviz si nu in ziua urmatoare celei in care inceteaza preavizul ...

2. Decizia de incetare a c.i.m. se va emite la data incetarii c.i.m. , astfel in ce baza se va opera in REVISAL, avand in vedere ca incetarea se completeaza si se transmite in ziua incetarii c.i.m?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal desfacere c.i.m. level level Am un angajat care si-a dat demisia in data de 09.08.2011.Perioada de preaviz este 20 de zile lucratoare. La ce data trebuie sa transmit desfacerea ... (vezi toată discuția)
Incetare contract Daliborka Daliborka Buna ziua daca de exemplu ultima zi lucratoare de preaviz este vineri, incetarea se face cu sambata sau cu luni? eu stiam ca se poate face cu care se ... (vezi toată discuția)