avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contestare act vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contestare act vanzare cumparare

o ruda a mea a facut un act de vanzare cumparare cu un nepot prin anul 2003 cu clauza de a intra in deplina posesie a bunului (casa si teren) dupa decesul vanzotorului.Se poate contesta / anula acel act de vanzare cumparare de catre vanzator ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:09, 16 Septembrie 2020
acele motive personale pe care spuneti ca le are vanzatorul trebuie sa se incadreze in motivele prevazute de codul civil pt a obtine rezilierea contractului.
Conform principiului fortei obligatorii, contractul este "lege" pentru parti.Pretul a fost real?
jurist Clement a scris:

Dar,este cineva cu chemare legala la mostenire,vatamat in dr sale succesorale?Atunci poate fi atacat acel contract!:P:((X-(

Cum poate fi anulat un contract de vanzare cumparare de acum 8 ani ?
vgeorge a scris:

vanzatorul doreste anularea contractului din motive personale

Vanzatorul, nu poate cere anularea actului de V-C.
Cumparatorul, da.
Buna ziua!
Am și eu o nelămurire
Bunicul meu a făcut părinților mei act de vânzare cumpărare cu uzufruct acum vro 15 ani și acum a venit un alt copil de a bunicului si a spus ca va strica actul respectiv xa dorește și el o parte . Se poate strica într-un fel acel act cu uzufruct?

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Razvan_30 Razvan_30 Buna ziua.Ma confrunt cu urmatoarea problema:Bunicul meu a avut 2 fii,unul a murit-respectiv tatal meu si celalalt este in viata.Bunica este moarta.In urma cu ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare uzufruct lincu lincu buna, am si eu o intrebare. bunica mea este proprietara unui apartament, parintii mei nu locuiesc cu ea dar au buletin pe aceeasi adresa. bunica vrea sa faca ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare uzufruct viager -poate fi combatut? Nanashi Nanashi Buna ziua. In 2006 am facut un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager. Contractul este intre mine si bunica mea, si se mentioneaza ca ... (vezi toată discuția)