avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la mostenire in favoarea unui frate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la mostenire in favoarea unui frate

buna ziua. suntem 2 copii la parinti. eu doresc sa renunt de bunavoie la dreptul meu de mostenitor al casei parintesti in favoarea surorii mele. este necesar consemnarea acestui fapt printr un act notarial sau nu?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 17:13, 23 Iulie 2011
Da,renuntarea la dreptul dvs.se face prin act notarial,in fata notarului.
ambii parinti sunt decedati?
In cadrul procedurii succesorale, adica dupa deschiderea succesiunii, la moartea parintilor dvs, dati declaratie de renuntare la succesiune. Asta inseamna ca deveniti strain de mostenirea parintilor dvs, nu numai pt Casa ci pt intreaga mostenire. Renuntarea se face la notar public prin declaratie autentica.
mentionez ca parintii sunt in viata
pai asteptati intai sa decedeze, sa aveti la ce renunta.

Alte discuții în legătură

Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire alinagheorghe12 alinagheorghe12 Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea ... (vezi toată discuția)
Intarzierea succesiunii geta erbaru geta erbaru Buna ziua, Mama mea a fost casatorita cu un barbat timp de 15ani de zile.In urma cu 10 luni acest barbat a decedat.Locuiau impreuna in casa parinteasca a ... (vezi toată discuția)