avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie de renuntare la drept
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie de renuntare la drept

Buna ziua,
Ma intereseaza daca fratele meu poate da vreo declaratie la notar sau avocat in care sa renunte la averea din partea parintilor ce ii va reveni dupa moartea lor.
Mentionez ca acesta vrea de pe acum sa renunte la partea lui in favoarea mea.
Parintii traiesc.


Va multumesc !!!
Cel mai recent răspuns: SimonaCR , utilizator 11:03, 28 Iunie 2009
Nu are nici o valoare juridica aceasta declaratie. Parintii va pot face contract de vanzare cumparare daca doresc sa va lase averea lor. Altfel dupa moartea lor veti imparti cu fratele bunurile sau abia atunci acesta poate renunta in fata notarului printr-o declaratie.
Nu este posibil, deoarece pactele asupra unei succesiuni nedeschise sunt interzise. Prin pact asupra unei succesiuni nedeschise se înţelege orice contract sau act unilateral, nepermis de lege, prin care se dobândeşte sau se renunţă la unul sau mai multe drepturi eventuale din o moştenire nedeschisă la data încheierii actului. Pentru a fi considerat un pact asupra unei succesiuni nedeschise, actul intervenit între părţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii cumulative. În primul rând, este necesar să existe un pact, acesta să aibă ca obiect o succesiune nedeschisă, să confere un drept eventual şi, în cele din urmă, actul să nu fie permis în mod excepţional de lege.
o astfel de intelegere este lovita de nulitate absoluta.
Este interzisa prin lege acceptarea ori renuntarea la dreptul de mostenire pe timpul vietii acelora la a caror succesiune vom veni dupa decesul lor.
Aceste intelegeri sunt lovite de nulitate absoluta.
Parintii insa pot face un testament incheiat la notar.
fratele dvs nu are cum sa renunte la o succesiune viitoare.
orice conventie in acest sens este lovita de nulitate absoluta .

puteti incheia un contract de vanzare-cumparare , punandu-l martor pe fratele dvs . ( sa semneze )
In ce conditii se poate anula o declaratie de renuntare la drept a fratilor catre un alt frate? (vorbim de cazul in care parintii au decedat iar mostenitorul caruia i-au fost donate drepturile fratilor a incheiat doar actul de mostenire)??

Certificatul de deces al tatalui are o greseala : a decedat pe 19.06.99 iar certificatul este eliberat cu data de 18.06.99
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2009
SimonaCR, utilizator

Alte discuții în legătură

Mama este în viață. poate da sora mea o declarație la notariat că renunță la drepturile de moștenire în favoarea mea? gesyka gesyka Bună ziua as dori sa știu în condițiile în care mama este încă în viata sora îmi poate da o declarație la notariat precum ca renunță la drepturile ... (vezi toată discuția)
Renunt la parte din donatie cristea sandra cristea sandra In urma cu 5 ani a decedat mama,iar eu,fratele si tata am dezbatut mostenirea,constand intr-o casa impreuna cu terenul aferent.Deoarece fratele avea din partea ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire laurentiuo laurentiuo mama mea a decedat in urma cu 2 ani. mai am un frate. am decis cu el si tata ca tata sa-mi faca contract de vanzare-cumparare cu drept dupa moartea lui, iar ... (vezi toată discuția)