In timpul regimului comunitatii, bunurile comune pot fi impartite, in tot sau in parte, prin buna invoiala sau pe cale judecatoreasca, fara nici o conditionare, lucru care nu este permis de legislatia in vigoare.
Sunteti sigura ca legislatia actuala nu permite partajul bunurilor comune in timpul casatoriei ?!
Conventiile matrimoniale se vor incheia si vor deveni in timp o practica obisnuita.
Conventiile, vor fi utilizate in special de familiile care au o "avere si misloace de trai" peste medie (cu scopul apararii si protejarii patrimoniului propriu).
Daca suntem sinceri, observam (cu ajutorul mass-media) o serie de casatorii anacronice si modul in care acestea se destrama (vezi cazul Columbeanu) #-o
Conventiile matrimoniale se pot face doar inainte de casatorie si...liber consimtit :(
In timpul casatoriei NU se pot face conventii matrimoniale (bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt proprietate comuna a sotilor) =D>
Se poate initia o separatie a bunurilor in timpul casatoriei dar in anumite conditii, impuse sau...pentru a se urmarii anumite scopuri. Totusi este foarte greu de a purcede la o asemenea intreprindere.
Conform legislatiei in vigoare, exista cateva modalitati prin care unul din soti poate dobandi proprietatea exclusiva a unui bun, insa separatia de bunuri (asa cum este vazuta de noul CC) nu este posibila. In timpul casatoriei este posibil partajul bunurilor comune numai cu incuviintarea instantei si numai in conditii speciale (cand unul din soti se dovedeste a fi excesiv de "risipitor", existand posibilitatea sa puna in pericol patrimoniul familiei).
potrivit art.36 din din Codul familiei bunurile comune pot fi impartite in timpul casatoriei la cererea oricaruia dintre soti , in anumite conditii , numai prin hotarare judecatoreasca.
Regimul matrimonial
080668
va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Daca exista un contarct prenuptial incheiat sub semnatura privata ,la un moment dat in timpul casniciei ,regimul ... (vezi toată discuția)