avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare medicala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare medicala

dorim sa ne interesam cam la cat s-ar ridica o asigurare medicala pt 2 adulti care urmeaza sa se deplaseze pt munca in UK pt un an de zile. Si in cazul in care au Cardul European de Sanatate mai trebuie facuta o alta asigurare???Mentionam ca agentia care se ocupa de acte este din UK si cere sa se plateasca asigurarea medicala in valoare de 1.500 lire sterline pentru amandoi adultii altfel nu se elibereaza permisul de munca pt UK.
va multumim
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 08:56, 25 Iulie 2011
Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate este documentul care confera titularului
dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un
stat membru al Uniunii Europene.
Cardul european se elibereaza asiguratului numai in situatia deplasarii acestuia pentru
sedere temporara intr-un stat membru al Uniunii Europene, putand fi utilizat de catre
asiguratii din sistemul de asigurari sociale de sanatate din Romania numai pe teritoriul
Uniunii Europene. Prin sedere temporara se intelege deplasarea unei persoane in unul
dintre statele membre ale Uniunii Europene pentru motive turistice, profesionale, familiale
sau pentru studii, pentru o perioada de timp de cel mult 6 luni.

textul de mai sus e luat de pe site-ul casei nat de asig de sanatate; s-ar parea ca, din pacate, faptul ca ai card nu te ajuta. Sincer, mi s-ar parea mai util sa incerci sa iei legatura cu cineva care lucreaza deja acolo, sau, si mai bine, direct cu o firma de asigurari. daca pt eliberarea permisului de munca ai/aveti nevoie de asigurare de sanatate, asta e. Dar cred ca aceasta asig se poate face si in tara, ca doar firmele sunt giganti cu sucursale peste tot; cred(sper) ca aici ar fi mai ieftin; 1500 de lire mi se pare exagerat. Oricum, merita incercat
O asigurare de sanatate pt munca in strainatate v-ar costa in medie intre 150 si 250 de euro de persoana , depinde de la asigurator la asigurator pt un an de zile.
In functie de asigurator va poate costa intre 120 si 200 euro/an

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cardul european de asigurare medicala theosia theosia buna ziua Eu si sotul meu nu suntem angajati cu carte de munca deci nu platim asig medicale. Vrem impreuna cu copilul de 4 ani sa plecam in uk .M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate smn smn Buna ziua, Va rog sa imi explicati si mie cum poate obtine fiica mea card european de sanatate, mentionez urmatoarele: - a fost salariata de la 20 octombrie ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)