avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de intrare in posesia unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de intrare in posesia unui imobil

Buna ziua,

Va rog a avea disponibilitatea de a-mi raspunde la o intrebare legata de dreptul de intrare in posesia unui imobil.Locuinta este in proprietatea unui bunic din partea mamei decedat de 17 ani(in acelasi an decedand si bunica).Cei doi au avut 2 fete insa nefiind pe numele bunicului.Acesta nu mai are rude in viata si nici bunica.Mama este decedata de 4 ani iar de matusa nu avem nici o informatie.Locuiesc in acest imobil de mai bine de 17 ani platind toate darile si impozitele aferente. Exista posibilitatea de a intra in posesia acestui imobil si daca da care sunt procedurile si ce acte sunt necesare?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: bogdan.netejoru , utilizator 11:55, 25 Iulie 2011
Posesia o aveti deja.
Banuiesc ca va intereseaza sa obtineti acte in care imobilul sa apara pe numele dvs.
Cine a murit mai inainte: bunicul sau bunica?
Imobilul, desi figureaza pe numele bunicului, cum a fost dobandit? si in ce an?
Primul a decedat bunicul,iar imobilul a fost dobandit prin act de vanzare-cumparare in anul 1979.
Trebuie sa dezbateti succesiunile bunicului, bunicii si mamei.
Intrucat primul a decedat bunicul, iar fetele nu erau recunoscute de el, singura mostenitoare a bunicului a fost bunica.
La decesul bunicii, au ramas mostenitoare cele doua fete, mama si matusa dvs., care au mostenit fiecare cota de 1/2.
Dvs. mosteniti cota de 1/2 a mamei dvs.
Intrucat nu mai stiti nimic de matusa, va fi imposibil sa rezolvati succesiunile pe cale notariala, unde prezenta mostenitorilor este obligatorie.
Trebuie sa apelati la instanta de judecata.
O data cu dezbaterea succesorala, solicitati si iesirea din indiviziune prin atribuirea imobilului dvs. si obligarea sa-i platiti matusii o sulta egala cu valoarea cotei sale de coproprietate.
Multumes pentru raspunsul dat,o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire bunici spirala spirala Buna ziua.Problema consta in felul urmator:In casa bunicii mele(ea este proprietara) locuieste fiul si sotia sa impreuna cu cei doi copii.Bunica mea pe langa ... (vezi toată discuția)
Impartire LORINTZ LORINTZ bunicii mei au murit si am bagat succesiunea,fiindunul dintre mostenitori..mentionez ca ei au avut 2 baieti si 2 fete,fetele decedand si ramanand copii lor ... (vezi toată discuția)
Imposibilitate dezbatere mostenire gabiconstanta gabiconstanta bunicii mei nicolae si anica au avut 4 fete .--ionica , nela , lia , tudorita . in anul 1970 bunicul nicolae a decedat - sa facut succesiune - au ... (vezi toată discuția)