avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu

In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis initial dosarul de dauna la Omniasig ca dupa 1 luna sa aflu ca valoarea reala a masinii mele este de 6500 euro{ford focus c-max 2004},iar valoarea reparatiei de 11000 euro.Am deschis acum dosar pe casco la Carpatica dar cei de acolo nu mi accepta devizul de la pt ca nu au conventie cu ei si mi au facut un deviz dupa audatex,costul reparatiei fiind de 7000 de euro.service. Acum cei de la Carpatica ma trimit si printr-un service fantoma unde au ei conventie si ii costa 45 lei/ora.Nu inteleg de ce la unii e dauna totala si la altii nu.Masina e asigurata la 9800 euro si mi au zis ca daca vreau sa o repar trebuie sa dau io diferenta pana la 11000
Cel mai recent răspuns: claus10 , utilizator 10:19, 14 August 2008
Nu vei putea recupera intreaga suma (peste 11000 EUR) pe calea unei actiuni in justitite; asiguratorul RCA plateste conform Normelor RCA - insa aici trebuie sa fiti atent la ce grad de uzura au incadrat autoturismul deoarece se practica incadrarea pe un grad de uzura avansat si rezulta o valoare reala mica a autoturismului (ceea ce inseamna in mod automat o suma mai mica ce se va plati cu titlu de despagubire); valoarea care depaseste aceste sume nu o poate suporta; vinovatul este aparat de polita RCA - el plateste doar in acele cazuri expres prevazute de Normele RCA si Legea nr.136/1995 ; asiguratorul CASCO plateste conform contractului de asigurare;
Introducerea unei actiuni simultan impotriva tuturor este lipsita de sens juridic deoarece temeiurile de drept ale regresului impotriva lor sunt diferite: impotriva vionvatului si asiguratorului RCA te indrepti in baza art.999 Cod civil (raspundere civila delictuala) si a Normelor RCA.Regresul impotriva asiguratorului CASCO se grefeaza pe temeiuri contractuale si se poate face numai pentru diferenta intre suma maxima care se poate plati pe CASCO si suma care se poate plati de catre asiguratorul RCA
Eu recomand o alta cale care sa te ajute sa obtii cat mai multi bani de la asiguratorul CASCO; acesti bani impreuna cu banii pe care ii vei lua pe epava masinii te vor ajuta sa iti iei alta asemanatoare
Pentru a te sfatui mai amanuntit trimte-mi un mail pe mariusanca@yahoo.com
Pana la urma nici nu o mai repar,dar sa-mi de-a atunci banii pe ea(75% din suma asigurata),asa mi se pare corect atata timp cat nu vor sa mi-o repare

Apropo am depus si o sesizare la CSA.Sa vedeem ce raspuns o sa-mi dea
Ultima modificare: Miercuri, 13 August 2008
Gabriela Mihai, Avocat
claus10 a scris:

Apropo am depus si o sesizare la CSA.Sa vedeem ce raspuns o sa-mi dea

Informeaza-ne si pe noi asupra raspunsului primit de la CSA
O sa va informez cu privire la ce o sa-mi spuna cei de la CSA dar cred ca o sa mai dureze pt ca mi-au dat un termen de 1 luna
Intre timp ar cam trebui sa le dau raspunsul celor de la casco dak deschis sau nu dosarul la ei.Grea decizie dar oricum nu am incotro...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident cu daune materiale- vinovat-calitate asigurat prin rca bumbu bumbu La data de 30.06.2008 am fost impicat intr-un accident rutier cu pagube materiale in care eu iesind de pe un drum lateral si avand in dreapta mea un lan de ... (vezi toată discuția)
Accident usor simonaioana72 simonaioana72 Un membru al familiei mele a neglijat reinnoirea politei rca si la un semafor a lovit bara unei masini. Cel lovit are casco si vrea reparatie completa pe ... (vezi toată discuția)
Accident auto f1re22 f1re22 buna ziua,ma numesc T.Alexandru,in urma cu 3 saptamani mergeam pe Str.Orsova,drum cu prioritate,la intersectie cu str. Dezrobiri un nene care avea indicatorul ... (vezi toată discuția)