avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare editura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare editura

Ce formalitati trebuie indeplinite pentru a edita/difuza carti scrise de copii?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:00, 1 August 2011
Citez dintr-un articol detaliat publicat pe site-ul Bibliotecii Centrale Universitare "LUCIAN BLAGA" - Cluj-Napoca, pe care il puteti citi in intregime aici [ link extern ]
Pentru faza in care sunteti, de informare, sper sa va fie de folos:

Înfiinţarea unei edituri este extrem de simplă şi presupune multă pasiune, iniţiativă, spirit întreprinzător, o investiţie modestă şi proiectarea unui plan editorial care să fie alcătuit din una sau mai multe colecţii. Aşadar, o dată adunate toate actele necesare înfiinţării unei firme, se stabilesc obiectivele de activitate, în acest caz de editare, codul 58 conform CAEN (Clasificării Activităţilor din Economia Naţională), apoi se alege numele noii societăţi şi sigla (ex. Editura Passe-Partout), după care trebuie înregistrată la Biblioteca Naţională şi obţinut ISBN-ul (deoarece al doilea grup de cifre din cadrul ISBN-ului identifică editura), iar ulterior pentru fiecare carte editată se va cere tot Bibliotecii Naţionale, o descriere CIP (Catalogarea înaintea Publicării). Numele editurii şi marca editorială trebuie înregistrate la O.S.I.M. (Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci).

De asemenea, informatii utile pentru ceea ce inseamna infiintarea unei firme gasiti aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

sau pe alte topicuri pe aceeasi tema deschise pe Avocatnet.

Succes!
Multumesc!:vishenka:

[...] carti scrise de copii

Cu placere, sper sa aveti succes - ideea este minunata :) Copiii au suflet curat si imaginatie bogata... din aceasta combinatie nu pot rezulta decat bucurii pentru inimile adultilor (eu cred ca ei vor fi cititorii care vor intelege cel mai bine mesajele acestor mici autori ;) ).
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
Ares-3, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarbatori fericite!!! Mariana Trufin Mariana Trufin Sa va fie casa, casa Cu bucate noi pe masa Mos Craciun cu sacul plin, Drumu\'n viata cat mai lin, Bogatie cata vreti, Sanatate pentru toti, Iar la ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)
1.000 de experiente avocatnet.ro. ajuta si tu! Alin Popescu Alin Popescu Ajutati-ne sa strangem 1.000 de pareri / experiente despre Avocatnet.ro. Cu aceste texte vom intampina in viitor oamenii care vor sa se inscrie in site si care ... (vezi toată discuția)