AVLIL a scris:
In primul rand, cum vi s-a mai spus, nu o duceti, nu vi se va cere.
Apoi, in lumina Codului civil actual, se pot lua in consideratie si acele venituri de care spuneti.
Puteti divorta si la notar, conform 376 parca, dureaza mai putin, probabil costa mai mult, inca nu m-am interesat.
Stiam despre posibilitatea divortului la notar, chiar si in situatia existentei copiilor minori, dar in acel moment eram in luna iulie, iar noul Cod civil urma sa intre in vigoare abia din octombrie.
Ultima mea postare, cea de ieri, se refera doar la modalitatea in care pot intra in posesia sentintei de divort.
In privinta adeverintei de venit... Sotul meu a depus la dosar, fara sa stiu, o cerere prin care solicita indirect diminuare sumei asupra careia convenisem, declarand in adeverinta sa de venit doar 1200 lei. Nu se punea problema sa contest, in acel moment, solicitarea sa, pentru ca nu mai puteam divorta, judecatorul cerandu-mi rapid sa spun, daca sunt ori nu de acord, altfel.... la revedere. Evident ca am fost.
Pe de alta parte, exista posibilitatea legala de a solicita recalcularea pensiei de intretinere a minorei, cu atat mai mult cu cat am gasit, in practica judiciara, situatii in care norma de hrana a fost avuta in vedere la calcului pensiei de intretinere.