Circulam din directia petricani ,am fost oprit la intersectie la colentina la ceas, pentru trecere la culoarea rosie la semafor !!!
Mentionez ca am trecut pe galben , eram pe banda din mijloc si mergeam inainte .
Cel din dreapta mea, a fortat sa faca stanga prin fata mea , si a trebuit sa opresc in mijlocul intersectiei sa-l las sa faca stanga (eu fiind surprins de culoarea rosie in mijlocul intersectiei). Dupa care am oprit la pietoni .
Politistul a venit cu vw passat, pus pe treaba , mi-a cerut carnetul si nu am vrut sa il dau , decat buletinul si restul actelor.
Nu am semnat nimic , iar ca mentiune am avut ceva in genul "nu este adevarat, am trecut pe verde".
El a spus ca in cateva zile imi va veni procesul verbal acasa , si o sa trebuiasca sa predau carnetul , ce e de facut ? Sa refuz sa ridic recomandata ?
Daca e nevoie de o schema mai amanuntita cu intersectia si restul , despre ce s-a intamplat voi face !
Termenul in care puteti formula plangerea contraventionala este de 15 zile de la data cand vi s-a comunicat (ati aflat efectiv de cunostinta) procesul-verbal.
Ridicati scrisoarea de la posta, formulati si depuneti contestatia in termen de 15 zile la judecatoria la care este arondat locul savarsirii contraventiei, solicitati un certificat de grefa pe care il predati politiei si va mentineti permisul de conducere pana la solutionarea contestatiei.
In cazul in care nu ridicati scrisoarea in evidentele politiei veti figura cu permisul suspendat. Nepredarea permisului de conducere in termen de 15 zile atrage prelungirea perioadei de suspendare cu inca 30 zile. Daca sunteti oprit de politie in aceasta perioada vi se intomi dosar penal pentru conducerea unui vehicul avand permisul suspendat.
Ar mai fi si varianta cu "neridicarea de la posta".
Potrivit legii, procesul verbal de constatare si sanctionare se comunica in termen de 30 zile - ori o sanctiune necomunicata reprezinta un motiv de constatare a nulitatii sanctiunii, cu atit mai mult cu cit nu ati semnat procesul verbal.
Raspunsurile anterioare sunt mai ample si corecte, dar si aceasta este o varianta optima in cazul de fata.
ART. 26 din O.G. 2/2001 DISPUNE:
(1) Dacă agentul constatator aplica şi sancţiunea, iar contravenientul este prezent la încheierea procesului-verbal, copia de pe acesta şi înştiinţarea de plata se înmânează contravenientului, făcându-se menţiune în acest sens în procesul-verbal. Contravenientul va semna de primire.
(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplica şi fata de celelalte persoane cărora trebuie sa li se comunice copia de pe procesul-verbal, dacă sunt prezente la încheierea acestuia.
(3) In cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuza sa semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plata se face de către agentul constatator în termen de cel mult o luna de la data încheierii.
Va doresc mult succes.