Buna ziua,
va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste sfaturi profesioniste legate de problema mea. Am avut in 2001 un abonament la Orange pe care stiu ca l-am inchis corect. In decembrie 2007 am primit o somatie de plata de la KSI prin care mi se cere sa achit o factura restanta de 75 ron +300 $ taxa de reziliere a contractului(cica nu l-am respectat). Problema este ca eu nu mai am nici un fel de chitanta sau act din acea perioada. Din cate stiu eu, dupa 3 ani (daca nu s-a luat nici o masura) fapta se prescrie. Insa cei de la KSI continua sa ma sune si sa-mi trimita notificari. si daca initial imi cereau 1100 ron, prin martie au zis sa le dau 600, iar acum am primit un sms prin care imi comunica o super oferta, adica 145 ron. Eu chiar nu sunt un rau platnic, dovada ca le-am raspuns de fiecare data si le-am dat noul meu nr de mobil, dar le-am spus ca daca e...le achit asa zisa factura de 75 ron plus penalizarile de rigoare, dar cei 300$ nu cred ca sunt problema mea, avand in vedere ca in 7 ani nimeni nu mi-a spus nimic. Intrebarea mea este legata de prescriere. Am citit pe diverse site-uri ca daca achit 1 ban, inseamna ca recunosc datoria si se anuleaza prescrierea. Este adevarat? sau se aplica doar in cazul in care plata se face inainte de prescriere. Ma tem ca o sa le achit cei 145 ron si apoi sa ma trezesc ca ma dau in judecata pentru cei 300$. Eu vreau sa le trimit urmatoarea solicitare pe fax:
Va rog sa-mi puneti la dispozitie documentele care atesta acest fapt. Ca atare va solicit sa-mi trimiteti:
- o copie a contractului de abonament,
- o copie a facturii restante,
- o adresa din care sa rezulte suma care ar trebui achitata pentru stingerea totala a debitului,
- copii ale documentelor care dovedesc actiunile intreprinse pentru recuperarea debitului, de la momentul inregistrarii acestuia (2001 - pana in prezent),
- o copie a contractului de cesiune a creantei de la Orange catre dumneavoastra,
- o copie a notificarii ce trebuia emisa catre mine cu privire la faptul ca s-a facut aceasta cesiune, cat si dovada ca aceasta notificare a fost trimisa.
Influenteaza acest lucru prescrierea? Presupune recunoasterea debitului?
Mi-au mai trimis o somatie semnata de un avocat prin care imi aduceau la cunostinta ca vor incepe sa-mi calculeze penalizari pe fiecare zi, pana achit debitul. Se poate asa ceva? pentru ceva care practic nu exista (daca s-a prescris)
Avand in vedere cele relatate mai sus, are rost sa-mi fac griji? Mai pot sa faca ceva dupa atata timp? Detin un autoturism, se poate aplica executarea silita?
Multumesc!