avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recuperare bunuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recuperare bunuri

Am avut incredere intr-o prietena buna....si ....am rugat-o sa-mi tina aurul la ea...pentru ca fratele meu a crescut si venea cu diverse persoane in casa ...si imi era frica ca o sa-mi dispara ...asa ca am rugat-o sa mi-l tina la ea o perioada. Ne-am certat si am lasat sa treaca o perioada, iar acum am rugat-o sa mi-l inapoieze, numai ca ea isi aminteste ca mi l-a dat....a trimis si pe alta prietena la ea sa-l caute si evident ca nu l-a gasit....si tot sustine ca mi l-a dat....sunt cu moralul la pamant....nu stiu ce sa fac ...cum sa procedez....sa pot sa recuperez ceva...macar bani....macar legal....sa fie ceva care sa-mi faca dreptate....nu cred ca e corect atunci cand dai cuiva ceva in grija ca persoana sa nu-ti mai inapoieze acel ceva....pentru ca nu mai vrea pur si simplu,....nu mai recunoaste nimic...etc ...ce as putea face...?...Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: annaysse , utilizator 17:42, 26 Iulie 2011
Daca Dvs. nu aveti martori precum ca i-ati inmanat bunurile respective, nu stiu ce sanse aveti sa le recuperati . Este ceva in genul ..cuvantul Dvs. impotriva cuvantului ei si invers.. :(
Puteti sa-i faceti plangere penala pentru abuz de incredere.
Dar, asa cum spunea si Gabrielle Monique, daca nu aveti martori va fi destul de greu sa dovediti ca i-ati incredintat bijuteriile.
Totusi, este de observat ca "prietena" nu neaga acest lucru, ci afirma ca vi le-a restituit. Daca si in fata organelor de cercetare penala va face aceeasi afirmatie, atunci ea va fi aceea care va trebui sa dovedeasca restituirea bijuteriilor.
Si ar mai fi cealalta prietena, care a fost la ea pentru a va recupera bijuteriile... Ea poate fi martora privitor la discutiile purtate atunci si la faptul ca "prietena" dvs. nu a negat ca i-ati incredintat bijuteriile.
Eu zic ca merita incercat.
Atentie, plangerea penala pentru abuz de incredere trebuie facuta in termen de 60 zile de la exprimarea refuzului de restituire a bijuteriilor.
Domnule avocat am zambit citind raspunsul...cine e fraier sa recunoasca in fata organelor de cercetare penala acest lucru ? Si daca cea care a primit bijuteriile declara ca minte si prietena? Ce facem in acest caz, domnule avocat? Acum vreau eu sa inteleg. :)
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
N-am spus ca are niste sanse extraordinare de reusita. Am spus doar ca merita sa incerce.
Pai...nu stiu eu cate sanse are domnisoara sa-si mai recupereze aurul, nici macar cum ati sfatuit-o Dvs. Dar merita sa incerce. Iar eu va multumesc pentru raspuns. :)

Alte discuții în legătură

Plangere penala (sau nu) pentru furt (daca se poate numi furt)? sergynyo sergynyo Buna ziua. M-am certat recent cu logodnica mea (fosta). :(( Din toata aceasta cearta, ea nu doreste sa-mi inapoieze un telefon (smartphone) plus alte obiecte ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau abuz de incredere? ionescu12 ionescu12 Buna ziua ! V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe care ... (vezi toată discuția)
Amanet aur Livingston Livingston Buna ziua ! As vrea sa stiu ce se intampla in cazul in care imprumuti o suma de bani de la un prieten, lasi ceva amanet( de ex un lantisor de aur ) si te ... (vezi toată discuția)