Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 4563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune sau abuz de incredere?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune sau abuz de incredere?

Buna ziua !
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe care l-am considerat a fi un om cu caracter si de buna credinta , dar care s-a dovedit ulterior, a fi un escroc !!
In repetate randuri, m-a rugat sa-l ajut, imprumutandu-i importante sume de bani ( de ordinul catorva mii de euro), bani pe care i-am obtinut prin amanetarea bijuteriilor mele, amanetarea autoturismului propriu, incheierea unui contract de imprumut notarial pe numele meu, in acest moment fiind in procedura de executare silita pentru nerambursarea creditului la termen !! O parte din aceste sume de bani, le cerea pentru a se trata in strainatate, de o boala de care suferea, iar o alta parte din bani, o cerea pentru demararea unei afaceri din profitul careia, ar fi urmat sa-mi returneze banii . Mentionez ca, pentru o anumita suma de bani (importanta !!), a trimis un intermediar sa-i ridice de la mine si sa-i duca acestuia ! Pentru toate sumele de bani inmanate acestuia, nu am acte incheiate cu acesta , in schimb am o multime de mesaje pe telefon, care arata ca acesta recunoaste sumele imprumutate.
Exista vreo cale legala de a-mi recupera aceste sume de bani ? Sau acest escroc, poate fi tras la raspundere penala ?? Va multumesc anticipat !!!


Abuz de incredere nu poate fi sub nici o forma in cazul unui imprumut de bani, iar o plangere penala pentru inselaciune in cazul imprumuturilor de bani este destul de problematica, va trebui dovedita intentia acestuia de a va induce in eroare prin manopere dolosive cu ocazia remiterii sumelor de bani pentru calificarea faptei ca inselaciune.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Ramane sa va adresati instantei civile, nu amanati pt ca dreptul dvs se prescrie in 3 ani de cand ati stabilit sa ii inapoieze.

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca pentru sumele de bani pe care i le-ati imprumutat prietenului dvs. nu ati intocmit nici un fel de inscrisuri, sansele de a recupera aceste sume sunt foarte mici. In ceea ce priveste raspundere penala, puteti formula o plangere penala pt inselaciune, dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca plangerea se formuleaza in termen de 2 luni de la savarsirea faptei sau de la data care ati avut cunostinta de faptuitor.
Ultima modificare: Joi, 21 Noiembrie 2013
SCA "Ion Dinca & Asociatii", Avocat
IonescuAlexandra a scris:

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca pentru sumele de bani pe care i le-ati imprumutat prietenului dvs. nu ati intocmit nici un fel de inscrisuri, sansele de a recupera aceste sume sunt foarte mici. In ceea ce priveste raspundere penala, puteti formula o plangere penala pt inselaciune, dar trebuie sa aveti in vedere faptul ca plangerea se formuleaza in termen de 2 luni de la savarsirea faptei sau de la data care ati avut cunostinta de faptuitor.Dna avocat inselaciunea nu este infractiune care se sesizeaza la plangere prealabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune ? ContSters306313 ContSters306313 Buna ziua ! V-as fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un raspuns in situatia de mai jos ! In urma cu doi ani , eram intr-o relatie cu un barbat, pe ... (vezi toată discuția)
Plangere penala mericica mericica Buna seara! pe scurt: in urma unei conventii verbale, persoana de buna credinta imprumut o cunostinta cu o suma de bani ..frumusica, bani ce urma sa mi-i ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp de la fapta de inselaciune pot depune plangere penala ferdinand1 ferdinand1 Buna ziua, In urma unei infractiuni de inselaciune am \"reusit\" sa imprumut un \"prieten\" cu o suma importanta de bani. Intamplarea a avut loc in trecut, ... (vezi toată discuția)