avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Refuz transmitere fisa de post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Refuz transmitere fisa de post

Cum poate fi fortat un angajator sa transmita angajatului o fisa de post care a fost atestata de Inspectia Muncii ca existenta la dosarul de personal fiind si ceruta de angajat prin adresa oficiala ? Anterior controlului angajatorul a negat oficial existenta acestei fise.
Cel mai recent răspuns: LEGES HR , Consultant resurse umane 21:52, 29 Iulie 2011
Printr-o actiune in instanta se poate face acest lucru ...
Atata timp cat nu ati semnat de primirea fisei postului nu veti putea fi sanctionat niciodata pentru neindeplinirea sarcinilor (atributiilor) de serviciu deci angajatorul este cel acre are depierdut.
Valeriu,
Se poate angaja raspunderea salariatului , chiar daca nu a semnat fisa postului ... de exemplu, salariatii raspund patrimonial, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, pentru pagubele materiale produse angajatorului din vina si in legatura cu munca lor.
freeelis:
1. Eu m-am referit la sanctiunile disciplinare date de angajator.
2. Raspunderea patrimoniala, civila contractuala este de competenta organelor de justitie.
Valeriu ,
iti pot dovedi ca orice forma de raspundere se poate angaja fara a semna fisa postului ... abaterile disciplinare sunt multiple si pot angaja raspunderea disciplinara fara a avea semnata fisa postului.
De exemplu, absentele nemotivate de la serviciu nu are nicio tangenta cu semnarea fisei psotului.

Angajarea raspunderii patrimoniale nu este de competenta instantelor de judecata, in fata instantelor se recupereaza prejudiciul cauzat de catre salariat angaajatorului sau invers.
Pentru a putea fi antrenata, aceasta form a de raspundere necesita prezenta a catorva elemente:
1. existenta unei fapte ilicite, prin care se incalca o anumita obligatie, aducandu-se, prin aceasta, o atingerea unui drept subiectiv a consumatorului;
2. savarsirea cu vinovatie a acestei fapte, ca element subiectiv al raspunderii, ( mai mult ii este caracteristica raspunderii contractuale, pe cata vreme insa, in noul cod civil se propune ca, in materie delictuala raspunderea pentru produse sa fie aplicata indiferent de vina producatorului (vanzatorului);
3. existenta unui prejudiciu;
4. un raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu.

Alte discuții în legătură

Semnarea fisei postului Buna ziua.Intrebare:Un angajat care lucreaza la o firma fara a semna fisa postului pentru postul pe care il ocupa,poate fi tras ulterior la raspundere in ... (vezi toată discuția)
Urgent ajutor, va rog :) denisa_eu denisa_eu Buna ziua, la noul loc de munca nu exista fise de post iar printre sarcinile primite, apare si intocmirea acestora. I-am adus la cunostinta angajatorului ca ... (vezi toată discuția)
Schimbare atributii ContSters217881 ContSters217881 Doresc sa obtin un punct de vedere pentru urmatoarea situatie; Mi s-a prezentat o fisa de post cu titulatura schimbata fata de cea din contract si fara ... (vezi toată discuția)