avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare credit auto prin notariat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare credit auto prin notariat

Buna seara,

am o mica intrebare...
Un foarte bun prieten a facut un credit auto in baza caruia a achiziionat o masina noua. In acest moment nu mai poate plati aceste rate si ne-am inteles sa-i preiau eu ratele ramase (adica 48). As dori ca aceasta preluare sa o fac printr-un act notarial deoarece in acest moment nu sunt eligibil pentru preluare prin novatie, data fiind vechimea la actualul angajator.
Revin, este posibila aceasta preluare printr-un act notarial? Daca da, care este forma legala/denumirea actului?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi,
Clau
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 01:43, 27 Iulie 2011
dupa parerea mea, riscati sa aruncati cu banii aiurea. daca el nu plateste ratele, masina va fi oricum ridicata. apoi va veti indrepta si dvs si proprietarul masinii, impotriva lui pt recuperarea pagubelor. si se prea poate sa nu aveti de unde recupera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imposibilitate de plata credit auto Furis George Furis George Buna ziua . Acum 1 an de zile am achizitionat un autoturism printr-un credit auto pe 10 ani , iar plata ratei lunare catre banca s-a facut intotdeaua la timp . ... (vezi toată discuția)
Leasing auto mitrofan emilia mitrofan emilia ce se poate intampla daca nu se platesc facturile la scadenta ? Sunt sunat si amenintat ca mi se rezilieaza contractul si vine sa ia masina pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Consecinte incalcare contract gaj narcisa_salbatica narcisa_salbatica In situatia in care proprietarul unui autoturism achizitionat prin credit bancar (gajat in favoarea bancii) l-a instrainat printr-un act notarial, dar a ramas ... (vezi toată discuția)