avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Ce compartiment din primarie trebuie sa se ocupe de ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Ce compartiment din primarie trebuie sa se ocupe de atribuirea contractelor de achizitii publice?

As dori sa stiu ce compartiment din primarie trebuie sa se ocupe de atribuirea contractelor de achizitie publica,reglementate prin O.U.G nr.34/2006?
Cine trebuie sa fie responsabil cu publicarea pe S.E.A.P?
Secretarul primariei?Nu e de ajuns cate atributii are in fisa postului?
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 18:08, 27 Iulie 2011
Ar trebui sa existe un compartiment specializat de achizitii publice,in cadrul primariei,incadrat cu personal corespunzator,cu persoana nominalizata pt. activitatea de publicarea pe SEAP.Secretarul primariei fiind jurist,ar trebui doar sa puna viza de legalitate pe contractele incheiate de primarie.
Hg 925/2006 prevede obligativitatea existentei unui compartiment/persoane desemnate sa se ocupe de procedurile de atribuire a contractelor de achizitii publice : art. 3 alin.1
(
1) În aplicarea prezentelor norme, autoritatea contractantă, prin compartimentul intern specializat în atribuirea contractelor de achiziţie publică, organizat conform art. 304.1 din ordonanţa de urgenţă, are următoarele atribuţii principale:
a) elaborarea şi, după caz, actualizarea, pe baza necesităţilor transmise de celelalte compartimente ale autorităţii contractante, a unui program anual al achiziţiilor publice, ca instrument managerial pe baza căruia se planifică procesul de achiziţie;
b) elaborarea sau, după caz, coordonarea activităţii de elaborare a documentaţiei de atribuire sau, în cazul organizării unui concurs de soluţii, a documentaţiei de concurs;
c) îndeplinirea obligaţiilor referitoare la publicitate, astfel cum sunt acestea prevăzute de ordonanţa de urgenţă;
d) aplicarea şi finalizarea procedurilor de atribuire;
e) constituirea şi păstrarea dosarului achiziţiei publice.


De ce ar trebui sa-si puna secretarul viza de legalitate pe contracte, asta imi scapa. Secretarul UAT NU este juristul primariei, conform legii trebuie sa-si asume legalitatea hotararilor adoptate de CL si a dispozitiilor emise de primar, nu si a contractelor de achizitii publice. De obicei, contractele sunt semnate de primar, in calitate de ordonator principal de credite (alaturi de care mai pot sa semneze contabilul/directorul economic, juristul - daca exista si responsabilul cu achizitiile publice).
=D>Multumesc pt.lamurire!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Responsabilitatea in achizitii-cine raspunde? theea2009 theea2009 sunt incadrata la compartimentul de achizitii publice...daca o mare parte din contracte facute prin achiztie directa sunt semnate doar de catre primar, eu ... (vezi toată discuția)
Programul anual de achizitii userunu userunu Sunt director la o cresa de copii care apartine de Primarie dar am personalitate juridica avand cod de inregistrate fiscala diferita de Primarie si nu am ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii de achizitii Augusta2010 Augusta2010 Buna seara! Intrucat institutia publica la care lucrez nu are nicio persoana care sa se ocupe de achizitiile publice, deci se intentioneaza incheierea unui ... (vezi toată discuția)