avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator societate

Buna ziua tuturor.
Va solicit o parere in urmatoarea problema: administratorul unei societati a carei activitate a fost suspendata si-a prezentat demisia. In continuare voi face o hot AGA prin care se ia la cunostinta de incetarea mandatului, dar sunt obligata sa numesc si un alt administrator sau nu e necesar pe perioada cat activitatea firmei este suspendata? Intreb asta pt. ca nu prea gasesc "doritori". Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: R&R MEDIASERV AFFAIRS , Consilier juridic 23:00, 12 August 2008
din moment ce activitatea firmei este suspendata nu este nevoie sa aduci modificari. In momentul in care reancepi activitatea vei face o hotarare AGA , act aditional respectiv mentiune la ORC ( mai nou se reface intreg actul constitutiv / statutul cu noile m9odificari ) in care specifici ca se revoca mandatul administratorului X si se numeste administrator Y pe o perioada de.....
Multumesc pentru raspuns, exact la asta m-am gandit initial, dar administratorul face presiuni pt. ca nu vrea sa mai apara la registrul comertului. Ce alte variante am?
O alta optiune ar fi sa emiteti o hotarare in care sa luati act de demisia administratorului si sa o mentionati la Registrul Comertului. In calitate de administrator poate convoca el insusi adunarea generala a asociatilor si chiar sa se adreseze instantei de judecata pentru a obliga societatea sa ia act de demisia sa si sa faca aceasta mentiune la ORC.
Eventual numiti in calitate de administrator pe unul din asociati. Firma trebuie sa aiba administrator. Si dupa cum spunea si colega, sa faceti demersurile la Registrul Comertului prin care il revocati din functia de administrator ca sa nu va treziti ca va cheama in judecata ca pierdeti la sigur procesul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie administrator srl Catalin1313 Catalin1313 Cum poate un administrator de SRL sa renunte la functie in cazul in care nu mai doreste sa aiba aceasta functie si asociatii refuza sa-l schimbe? Va ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator condorvb condorvb Care este procedura demisiei unui administrator intr-o societate SRL precum si rezilierea acestei functii in cazul in care actionarii nu sint de acord cu ... (vezi toată discuția)
Problema fisc Nasshu Nasshu in urma cu ceva timp m-am asociat cu inca doi ''prieteni'' si am fondat o societate. dupa ce timp petrecut impreuna am ajuns sa nu mai fim pe aceeasi lungime ... (vezi toată discuția)