avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune dupa sora decedata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune dupa sora decedata

Buna ziua .AM o nelamurire in legatura cu drepturille mele si a mamei mele in legatura cu statutul nostru de mostenitori ale surorii mele respectiv ficei mamei mele .Mentionez ca din casatoria decedatei nu au rezultat copii. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 02:07, 30 Iulie 2011
Cand dezbateti succesiunea contestati testamentul in instanta.

Pai cum putea sa faca testament dupa ce succesiunea era deschisa, adica dupa ce testatorul era deja mort?

Testamentul este un act solemn si revocabil prin care testatorul dispune, pentru timpul încetarii sale din viata, de tot sau parte din avutul sau. Astfel prin testament se poate dispune pe o parte sau pe tot avutul.

Conform dispozitiilor Codului Civil, un testament poate fi:

olograf, care nu este valabil decat cand este scris in tot, datat si subsemnat de mana testatorului
facut prin act autentic, adeverit de judecatoria competenta
in forma mistica. Acesta trebuie semnat de autor, inchis intr-un plic, sigilat si dus la Judecatorie pentru a se intocmis un proces-verbal de suprascriere.
Mltumesc d-le Alex.M pentru lamuririle date DAR nu mi-ati dat raspuns la cele relatate de mine ,daca nu va suparati revedeti ce vreau eu sa stiu .VIN cu precizarea ,dupa descrirea facuta de dtr , ca " testamentul este autentic intocmit de notar " nu cunosc anexele sau conditiile in cas-a intocmit.
inca odata va multumesc ,atat dtr cat si celui care doreste sa explice.
taur36 a scris:

va multumesc de raspuns .va rog , daca se poate , in cat termen se poate contesta testamentul ,care-i facut in 2008 si daca poate fi motiv ca s-a facut testament pe cota parte de mostenire ,din masa succesorala nedeschisa.



Nu puteti contesta pentru acest motiv. V-am raspuns si in ultimul mesaj ca se poate lasa o parte sau toata mostenirea prin testament.
va cer scuze DAR nu ati inteles interpretarea materiala a testamentului , in sensul ca CE A TESTAMENTAT ESTE SI COTA PARTE DE MOSTENIRE CUVENITA CELORLALTI MOSTENITORI , DIN MASA SUCCESORALA LASATA DE PARINTI si nu constitue proprieatea EI ,REALIZATA PRIN VENITURI PROPRII IN TIMPUL VITII EI . CRED CA SANT INTELES , DACA NU ... nu stiu cum sa mai explic .
Trebuia sa explicati ca este vorba si de bunuri care nu se afla in proprietatea testatorului, raspunsul este in limita intrebarii.

Daca testatorul a inclus in testament si bunuri care nu ii apartineau atunci consider ca instanta va declara ca fiind nescrise acele parti din testament care fac referire la bunuri care nu apartin testatorului fara a afecta valabilitatea testamentului.

Alte discuții în legătură

Vă deranjez cu o rugăminte. poate cineva să-mi trimită o ... nicu_eden nicu_eden Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in ... (vezi toată discuția)
Legatul universal Antik Antik '' Legatul Universal'' confera dreptul [i]legatarului universal[/i] de a exercita orice actiune patrimoniala care ar fi putut fi exercitata de testator daca ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)