avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Actionare in judecata a unui angajator pt daune morale.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Actionare in judecata a unui angajator pt daune morale.

In 05.06.2003 am fost angajat ca director comercial la o societate cu capital integral privat a unor investitori italieni.
Societatea respectiva a accesat fonduri SAPARD pt construirea unui combinat de vinificatie pe raza comunei Campineanca jud. Vrancea.
Dupa finalizarea proiectului, desi una din conditii a fost ca acesta sa asigure 13 noi locuri de munca, pe data de 27.09.2005 am fost anuntat ca mi s-a desfintat postul, desi eram numai 4 angajati.
Ulterior, prin decizia nr. 1 din 03.11.2005, angajatorul a incercat sa induca in eroare Inspectoratul Teritorial de Munca Vrancea, comunicand faptul ca as fi totalizat un nr. de 16 zile concediu fara plata sau absente nemotivate urmarind astfel sa ma discrediteze si sa inventeze un motiv plauzibil cu privire la decizia luata, de a-mi desface contractul de munca in mod abuziv.
Catalogez ca abuziva decizia angajatorului deoarece a incalcat prevederile acordului de finantare prin programul SAPARD, in care era prevazut ca trebuie sa creeze 13 noi locuri de munca cu caracter stabil pe o perioada de 5 ani, criteriu pe care nu l-a indeplinit societatea, neavand nici in prezent un nr. mai mare de 4 angajati.
Dupa ce am actionat in instanta decizia angajatorului si am castigat atat la tribunalul Vrancea cat si la Curtea de Apel Galati, am obtinut plata drepturilor salariale de la desfacerea contractului de munca si pana la data de 11.10.2006 cand a fost respectata Hotararea judecatoreasca privind reincadrarea mea pe postul avut anterior.
Mentionez ca in perioada in care s-au desfasurat procesele ,am dat un concurs (pe care l-am castigat) pt ocuparea unui post vacant in cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor a mun. Focsani si concomitent Serviciul Anti-Frauda din cadrul Guvernului Romaniei si ulterior DNA Galati au demarat anchete care vizau legalitatea accesarii fondurilor SAPARD de catre angajator.
Am fost chemat pe propria cheltuiala si audiat de catre institutiile enumerate mai sus.
In urma anchetelor s-a constatat buna mea credinta si faptul ca am fost dus in eroare de catre administratorul societatii angajatoare MTR Enoprod SRL alaturi de care am semnat procese verbale de licitatie pt utilaje si alte dotari cu care a fost utilat combinatul precum si procesul verbal de punere in functiune a acestuia.
In cursul lunii Iunie 2011 procurorii DNA, serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată a inculpatului GIUSEPPE MORIELLO, cetăţean italian, asociat şi administrator al SC MTR ENOPROD SRL Focşani, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave. La data de 2 septembrie 2003, între Agenţia SAPARD Bucureşti, în calitate de Autoritate Contractantă şi SC MTR ENOPROD SRL Focşani (firmă cu obiect de activitate fabricarea vinurilor), reprezentată de inculpatul Moriello Giuseppe, în calitate de Beneficiar, s-a încheiat un contract pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condiţiile programului SAPARD.
Luand in considerare cele aratate, in conditiile care instanta il va gasi vinovat pe administratorul SC MTR ENOPROD SRL Focşani, credeti ca as putea sa obtin daune morale indreptandu-ma in instanta impotriva acesteia?
In incheiere, doresc sa precizez ca din motive obiective nu m-am reangajat la firma de mai sus, chiar daca legiuitorul imi daduse aceasta posibilitate, unul din motive fiind ca nu am putut sa-mi recuperez plata salariilor cuvenite conform Hotararii judecatoresti a Curtii de Apel Galati decat prin executor judecatoresc, deoarece aceasta a fost singura cale prin care SC MTR ENOPROD SRL Focşani a inteles sa respecte o Hotarare judecatoreasca a unei instante a statului roman.
Va multumesc anticipat!:D

Alte discuții în legătură

Recurs procuror cernatelena1989 cernatelena1989 Buna ziua ! In urma unei cereri de eliberare sub control judiciar aceasta a fost aprobata in instanta de judecator. Se mai poate face recurs de cineva ... (vezi toată discuția)
Cum aflu grupa de munca? Mira_nick Mira_nick Tatal meu se apropie de varsta de pensionare si ar vrea sa afle in ce grupa de munca se incadreaza pentru primii ani lucrati in Galati si Focani. Astfel, a ... (vezi toată discuția)
Executare silita IRINA ANGELA IRINA ANGELA Am avut o datorie la SC ENET SA Focsani pe care am platit-o dupa ce am fost dati in judecata. La termenul de judecata restanta era platita integral. Reclamanta ... (vezi toată discuția)