avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntarea la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntarea la mostenire

tatal meu a murit acum 3 luni lasand mostenire doar 1 apartament ai carui proprietari sunt parintii mei<defunctul si mama in viatza>.acest apartament este ipotecat la o banca la care titular de credit este mama mea.daca ea renunta acum la jumatate de partament<aceasta insemnand mostenirea lasata de tatal meu>,pentru ca tatal meu a lasat mai multe credite,dar este de acord sa continue acest credit la care apartamentul este ipotecat,ce se intampla?cum recupereaza bancile tatalui meu datoriile daca mama renunta la mostenire si cum procedeaza banca mamei mele tinand cont ca ea are sub ipotecat tot apartamentul
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:19, 28 Iulie 2011
Vacanta succesorala nu are nicio legatura cu ipoteca.
OK.MULTAM DIN SUFLET
Stati ca va grabiti.

Daca atat descendentii cat si sotul supravietuitor renunta la mostenire sujnt chemati la mostenire cei din clasa a II, a III si a IV (unchi, veri, matusi, etc).

Daca nici unul dintre cele 4 clase nu accepta mostenirea se declara vacanta si o ia statul.
Aveti dreptate!

Asa este! Multumim!

Orele inaintate.....
Corect. :"> #-o

Poate utilizatorul care a pus intrebarea gaseste un succesibil mai bogat, care sa preia datoriile tatalui.... :)) =D>

Alte discuții în legătură

Mostenirea roxicutza86 roxicutza86 buna ziua.tatal mea a decedat acum 2 luni,iar in urma decesului a lasat 2 credite la o societate nebancara< unul e card de credit,iar celalalt e card de ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)
Mostenire credite bianca ionita bianca ionita Buna ziua! Tatal meu a decedat acum o luna si am descoperit ca avea 7 credite plus un CAR. Acum bancile ne hartuiesc pe noi copiii lui, fiind mostenitorii. ... (vezi toată discuția)