avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare cu clauza de abitatie viagera

Buna ziua,
In urma cu 1 an, am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu clauza de habitatie viagera, cu o vecina de care am grija si o ajut ori de cate ori are nevoie. Dansa are 2 fiice care au renegat-o, dar si batrana este suparata pe fiicele ei deoarece in trecut a fost molestata de catre acestea impreuna cu familiile lor. Intr-un an am investit bani in apartament si la nevoile dumneaei cu speranta ca voi deveni proprietar de drept al imobilului. La incheierea contractului, batrana a prezentat la notar si certificat de sanatate mintala. Nelinistea mea este pentru momentul in care batrana va deceda si fiicele ei vor vrea sa atace acet contract. AU SANSE DE CASTIG??? CE AR MAI TREBUI SA ADAUG LA ACEST CTR. de vanzare cumparare ca sa nu devina anulabil de catre fiicele ei?
(Precizez ca batrana de buna voie mi-a facut testament si pe locul de veci din dorinta de a nu avea niciun drept fiicele, la bunurile ei)
Va multumesc anticipat tuturor!
Ultima modificare: Joi, 28 Iulie 2011
SophiaMS, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 19:20, 28 Iulie 2011
Pai la contract ce sa mai adaugati? Ati facut un contract de vanzare cumparare, ati platit pretul, este cu habitatie viagera , la decesul dansei veti radia habitatie viagera din cf cu certificatul de deces. Proprietarul unui bun poate dispune de el cum doreste. Poate ca tot ati vb de testament, doamna ar putea sa faca un testament privind celelalte bunuri ale dansei pe care vi le lasa, facand si leg at de desheredare a celor doua fiice. Asa este Clar ca vointa dansei a fost ca dvs sa o mosteniti, facand atat acte intre vii acel contract, cat si acte pt cauza de moarte, acel testament care sa contina si dezmostenirea celor doua fete, facuta expres.testamentul este bine sa fie autentic, la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)
Recomandati-mi solutia potrivita ! ( este urgent ) iassmyna iassmyna [i]Buna ziua, Imi cer scuze ca cer o solutie in timp record ( de azi pe maine mai precis ) dar timpul ma preseaza. Vreau sa stiu ce contract este cel mai ... (vezi toată discuția)
Poate fi desființat un testament de fiica nedeclarată de testator la notariat în momentul întocmirii? vasilealecsandri10 vasilealecsandri10 As dori si eu un raspuns la o intrebare preciezez ca mama mea a ingrijit de un batran ,dupa care batranul a decedat ,mama mea suportand toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)