avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tagada paternitatii -urgent
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tagada paternitatii -urgent

Buna ziua , va rog un model de chemare in judecata privind tagada paternitatii .
Copil minor de 4 luni , tatal real din relatie de concubinaj , tatal scriptic in certificat de nastere a parasit tara de 4 ani , hotarare de divort pronuntata acum 3luni .

1. ce varianta ar fi mai buna : mama da in judecata sau tatal natural
2. model de cerere de chemare in judecata
3. ce acte ar trebui anexate si daca e valabila declaratii notariale prin care tatal natural recunoaste copilul si mama ca el este tatal biologic
4. ce taxe trebuie achitata
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 16:33, 29 Iulie 2011

Conform art.53 al.1 copilul nascut in timpul casatoriei are ca tata pe sotul mamei, prin urmare pe certificatul de nastere figureaza ca tata al minorului fostul dvs. sot.
1.Este necesar ca in termen de 3 ani de la nasterea minorului sa formulati o actiune in tagaduirea paternitatii, chemand in judecata pe fostul dvs. sot ,urmarea admiterii acestei actiuni fiind eliberarea unui certificat de nastere in care minorul va figura fara tata.
2. Ulterior, tatal biologic poate recunoaste minorul fie in fata ofiterului de stare civila, fie prin inscris autentic, in urma recunoasterii minorului fiindu-i eliberat un al certificat de nastere in care figureaza tatal biologic al acestuia.
3.Daca doriti insa ca minorul sa poarte si numele de familie al tatalui biologic, va trebui sa formulati o actiune de incuviintare purtare nume si in final va fi eliberat ultimul certificat de nastere.
Punctele 2 si 3, respectiv stabilirea filiatiei minorului si incuviintarea purtarii numelui pot face obiectul unei singure actiuni, rezolvandu-se practic 2 probleme prin aceeasi actiune- numele cat si prenumele tatalui minorului.
Angajati avocat.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea copilului din afara casatoriei pp_adela pp_adela Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune delicata. Cu sotul meu sunt in divort de anul trecut si, intre timp am intalnit o persoana deosebita cu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare copil ioanamaria1979 ioanamaria1979 sunt separata de fostul sot de 3 ani ,dar nu divortata ,voi avea un copil din relatia actuala ,cum pot sa fac sa poarte numele tatalui biologic si nu numele ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii ContSters223629 ContSters223629 buna ziua. as dori, prin amabilitatea dvs, sa aflu raspunsul la urmatoarea intrebare: sunt casatorita, despartita in fapt de mai multe luni. am conceput un ... (vezi toată discuția)