avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... contari bonuri fiscale
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

contari bonuri fiscale

Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa inregistrez in contabilitate urmatoarele:
Am deschis pct de lucru,prestare servicii(masaj),am achizitionat casa de marcat.
1.Cum inregistrez ,fiind venituri,bonurile fiscale?Lucrez cu program SAGA.
2.Un client vrea factura fiscala.Deasemeni cum inregistrez plata aceste facturi,tinand cont ca bonul fiscal il atasez facturii pe care o dau clientului.
Este pentru prima data cand lucrez cu bonuri fiscale(ca venituri),si am auzit mai multe pareri.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mamon , utilizator 19:41, 3 August 2011
Nu ne-ati mentionat daca sunteti sau nu platitoare de TVA. Am sa va scriu inregistrarile pe care trebuie sa le faceti. In cazul in care nu sunteti platitoare de TVA, adaugati la valoarea serviciului prestat si valoarea TVA-ului inscris de mine separat.

1. Bonurile fiscale emise de Dvs. si incasate le inregistrati:
5311=%
704(sau 708)
4427

2. In cazul in care emiteti factura unui client inregistrati:

411=%
704(sau 708)
4427

Iar bonul fiscal aferent facturii respective (incasarea acestuia de fapt) il inregistrati:
5311=411.

Bafta! :luck:
Multumesc!Mai am nevoie de ajutor.
Pentru luna iulie am inregistrat bonurile fiscale (prestari servicii masaj,ca venituri),emise de casa de marcat.O clienta vrea factura fiscala ,nu doar bon fiscal.Pot face,la sfarsitul lunii o singura factura,in care sa scriu achitata cf bonurilor fiscale(si trec toate bonurile emise pt.clienta respectiva)?Daca da,sa-mi spuneti cum inregistrez factura,tinand cont ca bonurile le-am inregistrat o data...
Imi cer scuze daca sunt prea greoaie in exprimare...sper ca m-am facut inteleasa
Si inca o data va multumesc!
Nu puteti inscrie numarul de BF pe factura decat pentru a preciza ca marfa vanduta a fost achitata cu acestea.

Pe factura trebuie sa inscrieti denumirea serviciilor prestate, pretul unitar, valoarea si eventual TVA. si valoarea totala de plata.

Spuneti-mi va rog cum ati inregistrat bonurile fiscale in cursul lunii?
1.Am introdus Z-etul scos la sfarsitul zilei de casa de marcat in ,,intrari'',am ales ca si titulatura,,bon fiscal'',ca si client fictiv.(lucrez in saga);asta si pt evidentiere TVA
4111=704
4111=4427
2.Monetarele,cf.Z-etului,le-am introdus in casa,la incasare.
5311=4111
3.Am depus banii,din casa,la banca.
5121=5311
La clienti,prestam servicii masaj,am dat bonuri fiscale scoase de casa de marcat.O clienta cere acum factura pentru luna iulie;si-a pastrat bonurile fiscale pe care i le-am dat toata luna iulie;pot face acest lucru,si daca da,cum?Inca o data va multumesc pentru rabdarea de a citi ...O zi buna
Stimata doamna puteti emite factura pe care mentionati "Prestari servicii masaj ", numarul de sedinte efectuate, p.u/ sedinta , valoarea acestora si TVA-ul aferent.
Mentionati pe factura "Achitat cu B.F. nr.1,2,...,n". Nu mai inregistrati factura in contabilitate ci o pastrati numai ca document justificativ langa bonurile fiscale cu care v-ati inregistrat deja.

De ce nu inregistrati incasarea bonurilor fiscale direct pe venituri? In mod normal operatiunea descrisa de Dvs. mai sus se face in momentul in care aveti si factura emisa.

Nu mai exista obligativitatea intocmirii monetarelor.

O zi buna si Dvs! :)
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Emitere bon fiscal casa de marcat irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua Ma puteti ajuta va rog cu o informatie?Bonurile fiscale pe care le emit cu casa de marcat trebuiesc insotite de facturi neaparat?Daca eu emit bon ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza o factura achitata cu bon fiscal dana-dana dana-dana Cum sa inregistrez in contabilitate o factura achitata cu bon fiscal daca inregistrez raportul zilnic de activitate si monetarul. Ar trebui defalcat pe ... (vezi toată discuția)
Factura client cu storno avans Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuenti-mi va rog daca am avut o factura de avans pentru pe care am inregistrat-o 4111=% 1834,46 4428 355,06 472 ... (vezi toată discuția)