avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general CUM SE INREGISTREAZA O FACTURA ACHITATA CU BON FISCAL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

CUM SE INREGISTREAZA O FACTURA ACHITATA CU BON FISCAL

Cum sa inregistrez in contabilitate o factura achitata cu bon fiscal daca inregistrez raportul zilnic de activitate si monetarul. Ar trebui defalcat pe raportul zilnic doua pozitii , respectiv : incasari cu numerar pe bon fiscal si incasari din facturi achitate cu bon fiscal? Nu pot inregistra atat factura achitata cu bon fiscal, cat si monetarul, ar insemna sa imi dublez veniturile. Care este solutia ? Nu gasesc nicaieri in codul fiscal. Sau poate nu am cautat eu unde trebuie! Va rog sa ma ajutati.:)
Cel mai recent răspuns: vlad.aurelia , utilizator 15:13, 24 Ianuarie 2011
Va referiti la "Raportul de gestiune " sau la :Raportul zilnic "al casei de marcat .Nu aveti cum sa va dublati veniturile.

Bonul fiscal foloseste numai pentru evidentierea incasarilor si inregistrarea acestora in Registrul de casa .
Daca ati emis factura aferenta vanzarii,aceasta se inregistreaza pe venituri.
In situatia prezentata de dvs.eu procedez astfel : inregistrez factura emisa la iesiri pentru a aparea in jurnalul de vanzari respectiv in decl.394 daca acea factura este emisa catre un platitor de tva, valoare ei se regaseste fireste in totalul raportului zilnic, deci la inregistrarea raportului zilnic apare la incasari 5311 la 4111; 4427 valoare factura si 704 (vb de prestare servicii) ;4427 cu diferenta rezultata din total raport zilnic-valoare factura ( eu mentionez si pe monetar valoarea totala a raportului fiscal zilnic = "x "lei facturat, + "y "lei numerar ) Sper ca ati inteles cum procedez.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
DOAR_NOI, utilizator
bine ati gindit "dana-dana",adica diminuati raportul zilnic cu val. facturi
de altfel este platit tot numerar si asa nu dublati veniturile.
succes!!
Problema este ca nu am vazut nicaieri pe casele de marcat sa fie defalcate vanzarile pentru care s-a emis doar bonuri fiscale fata de vanzarile pentru care s-a emis si factura si bon fiscal. Se poate defalca? Eu diminuez valoarea raportului zilnic si a monetarului cu valoarea facturilor achitate cu bon fiscal, cum ma sfatuieste "doar_noi" , dar nu ar fi mai corect sa fie facut monetar separat pentru facturile achitate cu bon fiscal astfel incat inregistrarea sa fie mai usoara in contabilitate. Totusi, daca nu sunt defalcate si diminuam noi prin scadere, nu cred ca operam un document corect , in sensul ca pe monetar scrie o suma si noi am opera alta suma. La fel ma refer si la raportul zilnic de activitate de pe casa de marcat.Eu nu vad corect ca documentele sa aibe o suma si operez in contabilitate , o suma mai mica cu diferenta facturilor achit. cu bon fiscal. Ati mai avut cazuri?
Si eu am astfel de situatii si procedez in felul urmator:
- pt.facturile achitate cu bon fiscal am creat un analitic separat sa zicem 707.02
- inregistrez factura emisa pt.ca aceasta trebuie sa apara in decl.394 (4111=707.02, 4427).
- din raportul z inregistrez suma totala unde este inclusa si aceasta vanzare cu factura(5311=707.01, 4427).
Apoi fac urmataorele inregistrari: 5311= 707.02, 4427 in rosu si 5311=4111 in negru.
Asta este metoda pe care o folosesc eu pt.a detalia cat mai clar aceste operatiuni de achitare a facturilor cu bon fiscal.

Alte discuții în legătură

Inregistrare in jurnalul de vanzari mine58 mine58 firma comert cu amanuntul cu tva la incasare, .emite si facturi care sunt achitate pe loc cu bon de casa sau ulterior cu chitanta numerar sau prin banca ... (vezi toată discuția)
Farmacie anamariacelik anamariacelik am doua probleme: 1.daca cineva stie pe ce baza casa de sanatate a returnat factura aferenta lunii mai pentru eliberarea testelor de diabet?? si in acelasi ... (vezi toată discuția)
Contari bonuri fiscale mamon mamon Buna ziua!Va rog sa-mi spuneti cum este corect sa inregistrez in contabilitate urmatoarele: Am deschis pct de lucru,prestare servicii(masaj),am achizitionat ... (vezi toată discuția)