avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren furat de vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren furat de vecini

fratele meu care nu locuieste in tara, are un teren cumparat de ~15 ani.Intre timp vecinii au intrat si in stanga si in dreapta, pe terenul lui,mutand gardul.Unul din ei si-a marit casa si un zid este chiar pe noul hotar de pe terenul acaparat.
Acum fratele meu vrea sa-si faca cadastru .Cel de la cadastru va masura terenul proprietate in vederea intabularii.
Este de datoria celui de la cadastru sa atentioneze proprietarul in legatura cu diferentele ce apar pe teren?
Daca da, ce este de facut mai departe?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 05:37, 30 Iulie 2011
Trebuie sa actioneze in judecata vecinii intr-o actiune in revendicare.
Se poate face si plangere penala pentru tulburare de posesie.
Actiune in instanta pentru revendicare si plangere penala pentru tulburare de posesie. Eu personal as cere si daramarea constructiei care a fost construit pe teren.
Daca prin masuratorile facute de catre expertul topo-cadastral se va constata ca suprafata detinuta in acte de catre fratele d-voastranu corespunde cu situatia actuala, se face actiune in granituire si revendicare.
In aceasta actiune se va cere trasarea hotarelor intre proprietarii respectivi si se va revendica terenul in plus, care este in posesia respectivilor(daca acestia au intrat cu gardul pe terenul fratelui).
In plus, daca acestia au carte funciara, inseamna ca si-au facut masuratorile-si acest lucru puteti sa-l aflati la OCPI, cerand extras de C.F al vecinilor(in cazul in care exista)>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune de graniturire si revendicare Bundy Bundy Buna ziua, Va rog frumos daca se poate sa ma ajutati cu un model de cerere de chemare in judecata pentru granituire (revendicare). Vreau sa ma reprezint ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie sau nu? TRAIAN78 TRAIAN78 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dori cateva lamuriri, va rog In 2010 un vecin mi-a ocupat fara drept cca 400 mp, i-am facut plangere ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie teren intravilan unteolog unteolog Sunt proprietarul unui teren intravilan in statiunea Sinaia. Am cadastru, intabulare, impozite platite la zi. Terenul este mostenire de la parintii si bunicii ... (vezi toată discuția)