Promisiunea este o optiune, dar nu tocmai cum ai descris-o. In primul rand nu poate aceeasi persoana sa aiba si dreptul de a cumpara si obligatia de a vinde, cele doua se impart intre partile promisiunii. Totusi, sa spui ca ai "dreptul" sa te razgandesti e cam mult pentru codul civil roman care spune ca obligatiile asumate prin conventii au putere de lege pentru parti! Despagubirea e o sanctiune civila, iar nu un pret. Stiu ca financiar vorbind nu exista diferenta, dar cred si ca nu ar trebui sa le confundam macar de dragul principiului respectarii cuvantului dat. Cu atat mai mult cu cat beneficiarul promisiunii are la indemana anumite mijloace de executare silita a promisiunii care nu tin de intabulare...
Vreau sa le dau banii inapoi, eventual si despagubirea,sa plece din casa si sa scap de ei. Voi incerca sa le explic frumos acest lucru. In caz ca nu ne vom intelege vreau sa stiu ce sanse sunt sa cistig un proces cu ei si sa imi iau casa inapoi?
Dvs v-ati asumat obligatia sa vindeti si basta. Numai daca ei refuza incheierea contractului scapati.
Nu scrie niciunde in promisiunea de vinzare ca instanta va putea face vinzarea - cumpararea si intabularea constructiei pe numele cumparatorilor daca eu ca si vinzator nu voi semna contractul
Nici nu trebuie sa scrie asa ceva. Hotararea care sa tina loc de contract este un mijloc de executare a obligatiei recunoscut de foarte multa vreme, iar tot ce trebuie sa dovedeasca beneficiarii este faptul ca ati semnat promisiunea, nimic mai mult. Faptul ca v-ati razgandit nu inseamna ca nu sunteti in continuare obligat de antecontract si in niciun caz nu inseamna ca instanta nu le va da dreptate.