Buna ziua. As dori sa aflu si eu raspunsul la o problema la care primaria unei comune nu poate sa o dea...... Exista la acea primarie mai multe cereri pentru a lua in chirie un spatiu detinut de aceasta . Problema este ca habar nu au daca sa inchirieze acel spatiu prin atribuire directa sau prin licitatie publica.....Eu din cate stiu tb facuta licitatie, dar nu stiu legea prin care sa le dovedesc acest lucru. Ma poate ajuta cineva?Multumesc
Licitatia le este impusa, pe langa alte acte normative, de propria lege de functionare, respectiv art. 123, alin. 2 din legea 215/2001 republicata, "Vânzarea, concesionarea şi închirierea se fac prin licitaţie publică, organizată în condiţiile legii".
Organizarea licitatiei si inchirierea imobilului trebuie aprobate prin hotarare a consiliului local respectiv.
Pai, da, licitatie trebuie, dar care norme trebuiesc apicate, concret, legea ?
Sunt foarte interesata de subiect.
De asemenea, foarte importanta este intocmirea documentatiei in vederea desfasurarii procedurii : caiet de sarcini, nivelul minim al chiriei-pentru care este necesar un raport de evaluare, nu, intocmit de catre o entitate de specialitate ?-, dispozitie pentru constituirea comisiei de licitatie. Se prezuma ca exista, la nivelul institutiei , un regulament intern de desfasurare a procedurilor ...