avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1376 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta pentru somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta pentru somaj

Revin cu problema adeverintei de somaj.Am lucrat la o firma aflata acum in insolventa.Am dat peste firma care se ocupa de insolventa,le-am solicitat acest act,dar de 2 saptamini astept adverinta de somaj.La insistentele mele mi s-a raspuns ca fostul administrator nu stie de unde sa ia numerele OP cu care s-a platit somajul! Am inteles o saptamina,ama inteles si a doua saptamina,dar ma preseaza timpul! Cum pot forta un pic rezolvarea acestei probleme? Cine este raspunzator pentru neeliberarea acestei adeverinte? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: vornicu lumi , utilizator 12:46, 31 Iulie 2011
Numerele OP le puteti gasi si in evidentele AJOFM.
1. Raspunzator este firma de insolventa.

2. Depuneti o sesizare la ITM , in care e specificati faptul ca vi se refuza eliberarea acestei adeverinte.

3. Aveti grija ca termenul de depunere a actelor pentru somaj este de 10 zile de la data incetarii raportului de munca pentru a se putea primi indemnizatia de somaj de la data incetari raportului de munca.
Daca cererea este inregistrata dupa expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai tarziu de 12 luni de la aceasta data,indemnizatia de somaj se acorda incepand cu data inregistrarii cererii.
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

După cate zile se poate baga șomajul de la data încheierii ... Mmaria66789 Mmaria66789 După cate zile se poate baga șomajul de la data încheierii contractului de munca ? (vezi toată discuția)
Drept la somaj dupa 10 luni de munca lilu68 lilu68 Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la somaj dupa 10 luni de munca, dores sa mentionezi ca inainte de aceasta am fost tot somer. Multumesc. (vezi toată discuția)
Incetare cim ytalyanu ytalyanu Cu respect.Incepand cu data de 01.10.2012,ma aflu in concediu de crestere copil,avand CIM suspendat pana la data de 01.10.2014.Pana aici totul bine,dar pe data ... (vezi toată discuția)