avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Insotitor persoana cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Insotitor persoana cu handicap

Am un unchi in virsta de 86 ani care din luna februarie 2011 a avut un atac cerebral in urma caruia nu mai vede este foarte bolnav,aproape imobilizat la pat,locuieste singur,sotia sa fiind decedata iar fata lui locuieste in Brasov si nu poate avea grija de el.Vazind ca nimeni nu are grija de el,mama mea care este sora unchiului meu il ingrijeste zilnic cu tot ce are nevoie un om la virsta si bolile unchiului meu.Va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa se adreseze mama mea si cu ce documente pentru a beneficia de statutul de insotitor de handicap si de indemnizatia lunara ce se acorda in astfel de cazuri.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dianami , utilizator 15:51, 14 August 2011
Inseamna ca nu lucrati in domeniu daca nu cunoasteti institutiile
cum asa?lucrez chiar la comisia de expertiza adulti!
Din nefericire, atacul cerebral nu se incadreaza in grad de handicap, conform Criteriilor de evaluare a persoanelor cu handicap stabilite, in anul 2006, de Ministerul Sanatatii si Ministerul Muncii.
Dreptul de insotitor sau de asistent personal nu il poate obtine decat daca este incadrat in grad de handicap grav cu asistent personal iar asta...din pacate...nu se poate..
E trist, dar adevarat
Imi cer scuze, dar...Inspectoratul Teritorial pentru Persoanele cu Handicap nu mai exista de mult. Atributiile cu privire la incadrarea in grad de handicap au fost preluate de Serviciile de evaluare complexa din cadrul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si de Comisiile de evaluare a persoanelor cu handicap care sunt in subordinea Consiliilor Judetene sau Consiliilor locale (la Bucuresti).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea ajutorului pentru persoanele cu handicap pentru persoane imobilizate ContSters23492 ContSters23492 Buna ziua, Numele meu este Sorina Dumitru si am o mare nelamurire. In urma cu cateva saptamani, unchiul meu, in varsta de 79 de ani, a facut un atac ... (vezi toată discuția)
Asistent personal, indemnizatie de insotitor sau altceva? bodo gabriella bodo gabriella am o verisoara care are la randul ei grija de soacra ei care este paralizata la pat pe partea dreapta in urma unui atac vascular cerebral de cativa ani. Doresc ... (vezi toată discuția)
Concediere asistent persoana cu handicap Matei Eugen Marius Matei Eugen Marius Bunicul meu este incadrat in gadrul I de handicap, cu insotitor permanent. Bunica mea este asistentul personal, are incheiat un CIM cu primaria. Azi a primit ... (vezi toată discuția)