avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum se face incadrarea in gradele II si III in cazul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum se face incadrarea in gradele II si III in cazul pensiei de invaliditate?

Buna ziua,
tatal meu in varsta de 57 de ani, cu peste 30 de ani in campul muncii, a fost pensionat pe caz de boala, incadrat in gradul 3 cu drept de lucru.
El nu vede de loc cu un ochi iar pentru celalalt poarta ochelari de vedere.
Anul acesta la comisie i s-a spus ca dupa noua lege nu se mai incadreaza si ca incepand cu 01.08.11 i se taie pensia.
mai poat fi facut ceva in acest sens?
care este legislatia aplicabila? pe ce criteriu se fac incadrarile?
Cel mai recent răspuns: esgabriela , utilizator 10:16, 7 August 2011
Am aceiasi problema de sanatate........si in luna aprilie am fost la comisie dar nu mi s-a spus acest lucru.......am fost trecuta la pensie de boala gradul trei nerevizuibil..........a trebuit sa fac analize mai amanuntite la un medic oftamolog de specialitate.......cu toate acestea m-am prezentat la medicul de la comisie...........daca nu reusiti faceti o cerere la CASA DE PENSII BUCURESTI si descrieti amanuntit toate problemele pe care le-ati intimpinat si cereti sa fiti examinat de comisia de la Bucuresti............succesX-(
De la data de 1 mai 2011 a intrat in vigoare HG 257/2011 prin care se abroga HG 400/2001 privind incadrarea in grade de invaliditate. Si eu am avut 11 ani gr 1, dar dupa noile norme nu m-am mai incadrat decat la gr 2. Faceti contestatie in termen de 30 de zile de la primirea deciziei si o depuneti la cabinetul de expertiza care a eliberat=o

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensii si chestiuni legate de pensii Mitika56 Mitika56 Buna ziua, va prezint un caz : in 2007 sunt diagnosticat cu cardiomiopatie ischeica si toxica, flutter atrial, hipertesiune si sunt pensioant cu gradul II de ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate mihailaion mihailaion Am 42 ani si o vechime in munca de cca 23 ani.Sufar de o boala numita polichistoza renala, dobandita ereditar.Din acest motiv au aparut si alte complicatii ... (vezi toată discuția)