avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate autoriza construirea unui imobil pe 2 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate autoriza construirea unui imobil pe 2 terenuri invecinate, fara alipire prealabila la Cartea Funciara?

Un client doreste sa achizitioneze 2 terenuri invecinate, avand numere cadastrale distincte, si doreste sa stie daca pentru a obtine autorizatie de a construi un imobil care ar ocupa portiuni din ambele terenuri este nevoie sa le alipeasca in prealabil.

Any ideas?
Cel mai recent răspuns: brebas , utilizator 18:44, 28 Aprilie 2016
De preferat este sa faceti pentru inceput operatiunea de alipire-comasare a celor doua terenuri.
Situatia este mai dificila in cazul in care pe ambele terenuri este pozitionata o cladire, dar daca proiectul Dvs. prevede pe un teren constructia cladirii iar pe celalalt amenajarea parcarilor (spre exemplu), nu ar trebui sa intampinati probleme.
Discutati aceste aspecte si cu proiectantul sau inspectorii din cadrul Primariei -Serviciu Urbanism.
Intr-adevar, cel mai indicat este sa se efectueze alipirea celor doua terenuri sub acelasi nr. cadastral, dar clientul doreste sa evite acest lucru si doreste sa stie daca exista vreo piedica legala expresa, pe care deocamdata nu am identificat-o. Am sa discut cu cei de la Primarie. Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 1 August 2011
mihai-alexandru.badea, utilizator
Singura piedica ce-mi vine acum in minte este limitarea gradului de ocupare cu constructii al terenului
Cred ca va putea obtine autorizatia, dar, pentru intabularea constructiei, va fi nevoit sa alipeasca cele doua terenuri.

este de recomandat alipirea terenului inainte de obtinerea autorizatiei pentru a nu aparea probleme la edificarea c-tiei. nu se stie ce vedere ingusta poate avea inspectorul si are pretentia ca numarul parcelei obtinut dupa alipire sa coincida cu cel din autorizatie. cert este ca nu se poate intabula o ctie pe 2 numere cadastrale.

Alte discuții în legătură

Ipoteca constituita in favoarea bancii jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua. Sper sa ma puteti ajuta intr-o problema. Daca am doua terenuri ipotecate in favoarea bancii de la care am credit, pe care s-a realizat o ... (vezi toată discuția)
Probleme cadastru cfinica cfinica Buna Ziua, Am mostenit o proprietate compusa din casa si teren de 450 mp. Terenul pe care este construita casa a fost cumparat in 1944,si este la numarul ... (vezi toată discuția)
Imprejmuire teren format din doua parcele keops_mic keops_mic Buna ziua, Date problemei sunt urmatoarele: - am un teren + o casa pe el care sunt imprejmuite cu gard (trecut in autorizatia de constructie); s-a facut ... (vezi toată discuția)