Buna ziua, va scriu cu marea rugaminte de a ma ajuta sa ies din aceasta situatie incuracata si anume: in luna martie a anului trecut mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile pentru neacordare de prioritate la trecerea de pietoni.Am fost la judecatoria sectorului 4 din Buc sa depun contestatie impotriva
pv-ul, din cauza faptului ca am pierdut 2 zile pe acolo ca m-au plimbat de la un ghiseu la altul stand la 5 -6 cozi am decis sa-mi retrag contestatia si sa savarsesc cele 30 de zile, dosarul fiind aproape facut imi dasusera si termen am depus o cerere de renuntare la judecata (mentionez ca nu am scos certificatul acela de grefa pentru a-mi ridica permisul), apoi merg frumos acasa si stau pe bara 30 de zile , dupa cele 30 de zile merg la politie sa-mi ridic permisul normal. De la politie mi se spune ca am o contestatie depusa impotriva PV-ului si ca nu-mi pot da permisul decat cu certificat de grefa.Dupa ce m-am certat cu ei incercand sa le explic ca am retrat aceea contestatie a 2-a zi de la depunerea ei,am mers la judecatorie sa ma cert si cu cei de acolo. cineva de la judecatorie m-a linistit asigurandu-ma ca daca imi iau certificatul de grefa si-mi ridic permisul nu mai am nici o pb, asa am si facut. Apoi anul acesta am avut iar permisul suspendat tot pentru neacordare de prioritate la trecere tot pt 30 de zile , am stat pe bara cele 30 de zile si am mers la politie sa-mi ridic permisul, dar ce sa vezi surpriza , nu vor sa-mi dea permisul acuzandu-ma ca nu am ispasit suspendarea de anu trecut de 30 de zile , si mai mult vor sa-mi mai prelungeasca cu inca 30 de zile perioada de suspendare ca nu am predat permisul dupa ce s-a dat hotararea definitiva si irevocabila a contestatiei de anu trecut...#-o , intrebarea mea e ce hotarare daca contestatia a fost retrasa ???? si-mi mai zic ca cele 30 de zile de anu trecut de dupa ce mi-am retras a 2-a zi plangerea le-am stat degeaba . Ce pot face ? pe ce motiv ? ce articol trebuie atacat in instanta?As avea castig de cauza ???
Multumesc anticipat
Ar fi trebuit sa aveti si dvs un exemplar inregistrat la Judecatorie cu cererea dvs. de renuntare la judecata. Daca puteti prezenta Politiei un exemplar original al acelei cereri ei nu va pot imputa faptul ca nu ati predat in termen de 30 de zile permisul. Este indamisibila situatia dvs, intrucat daca v-ati retras plangerea prin renuntarea dvs la judecata, instanta ar fi trebuit sa ia act de manifestarea dvs de vointa si a pronunte in acest sens o inchiere. Eu cred ca acea cerere de renuntare nu a ajuns la dosar, dar asta nu e vina dvs, responsabili sunt cei de la Judecatorie. Daca aveti originalul cererii de renuntare cu stampila Judecatoriei si data cand ati depus-o prezentati-o Politiei si explicati-le care este situatia.
Pai am incheierea legalizata care a fost data in 26 iulie (contestatia a fost depusa in martie si retrasa a-2a zi) si in care scrie ca a-2a zi am facut cererea de renuntare la judecate, deci practic asa s-a incheiat ca mi-am retras contestatia. Am fost la politie cu aceasta incheiere legalizata si mi-au spus ca nu au ce sa-mi faca ca acele 30 de zile pe care le-am stat au fost practic alegerea mea ca as fi putut sa-mi ridic permisul a-2a zi ...