Am depus actele de divort impreuna cu sotia mea pe 4 iulie la notariat. Ni s-a acordat termen o luna de zile dupa care se definitiveaza. Deoarece ne-am razgandit si suntem dispusi sa mai acordam o noua sansa relatiei noastre, as dori sa va intreb daca cererea se mai poate anula cu 2 zile inainte de termenul acordat si daca in caz de anulare, se mai plateste acea taxa de 500 de lei (am platit si cand am depus o taxa notariala de aprox. 60 de lei). Multumesc anticipat
se poate anula pana in ziua cand va veti prezenta la notariat pt divort. Pt ca notarul in cadrul procedurii va ia declaratie ca staruiti in cererea dvs. la infatisarea dupa ce a trecut acel termen de 30 de zile. Deci puteti renunta fara probleme.
Insa taxa nu va fi restituita din pacate!
Felicitari! si doar taxa sa fie paguba pt un nou inceput!
Multumesc pt raspunsul prompt. Nu ma refer returnarea taxei notariale de 60 lei. Ma refer daca se mai plateste "taxa de divort" cea de 500 de lei. Notarul mi-a zis ca se va plati la finalizarea divortului (la termenul stabilit dupa cele 30 de zile). Multumesc
In mod normal notarul tb sa va ia taxa de 500 de lei inainte. E singura taxa ce se precepe. Nu stiu pt ce v a luat acei 60 de Ron. Iar aceasta taxa nu se va returna. In mod normal acum tb sa o platiti.