avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procurator fonduri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procurator fonduri

buna ziua,

sunt intr-o situatie disperata:
mama mea este procurator de fonduri (in actele de vz-cump) la achizitionarea unui apartament.la proprietari suntem trecuti eu si sotul.
vreau sa divortez.cum pot face ca sotul sa nu obtina dreptul la jumatate?

multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 17:50, 2 August 2011
...va trebui sa demonstrati ca suma nu v-a fost donata ci imprumutata de mama si de la data imprumutului nu au trecut 3 ani...cu toate acestea sotul este proprietar impreuna cu dvs insa va trebui sa achite mamei imprumutul inapoi...
multumesc mult pentru raspuns. dar au trecut 6 ani de la incheierea actelor... :-(
oare se poate ca mama sa ne dea in judecata si sa revendice apartamentul?
...din pacate nu are motive legale pentru a face acest lucru...
Ultima modificare: Marți, 2 August 2011
ContSters4579, utilizator
dar nu inteleg scopul acestei clauze.la vremea respectiva am platit vreo 800ron pentru ca mama sa fie trecuta in acte.
la ce folos???daca apartamentul se divide la 2? iar mama n-are nici un cuvant de spus... :-(
...la acel moment ar fi trebuit ca mama sa va doneze banii si dvs sa cumparati doar pe numele dvs...asta ar fi fost eficienta prezentei mamei la notar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donație în favoarea unui singur soț? Ssarmiss Ssarmiss Bună dimineața! Sunt nedumerit :) cu privire la următoarele: 1. Cum ar trebui să procedeze mama soției dacă vrea să îi doneze acesteia o sumă de bani ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare / donatie gabiorasanu gabiorasanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste rezolvarea urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa cumpere un apartament pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
As dori si eu cateva sfaturi :) luminisiumbre luminisiumbre Buna ziua,iata problema mea: 1):Mama mea are 4 fete din prima casatorie(in concubinaj)printre care ma numar si eu...doua surori ale mele,sunt plecate in ... (vezi toată discuția)