avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... proces verbal de control contestat in instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

proces verbal de control contestat in instanta

Buna ziua,
am urmatoarea situatie,
in urma unui control itm la o societate in cursul lunii iunie 2011, au fost depistate 2 persoane care lucrau fara cim.
Aceste persoane au declarat ca nu au cim.
Apoi s-au intocmit aceste contracte cu data de 01.05.2011, si s-au transmis in revisal in ziua controlului.
firma a primit amenda de 10000 roni pentru fiecare persoana.
ulterior a facut contestatie in instanta.
Intrebarea mea este, exista vreo sansa de comutare a contraventiei numai pentru netransmiterea revisalului.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tibio , utilizator 18:07, 4 August 2011
Da, trebuia sa se specifice in procesul-verbal aceasta posibilitate ...
Gresit, mentiunea cu plata a jumatate din minim in 48 de ore este obligatorie numai in cazul in care actul normativ (in speta Codul Muncii) prevede in mod expres aceasta posibilitate.
Va rog, sa ma lamuriti, pentru raspunsul negativ primit,
daca la art 276 al 3 este specificat : "Contraventiile prevazute la alin 1 li se aplica dispozitiile legislatiei in vigoare", ce inseamna acest lucru, nu si faptul ca se aplica si dispozitiile ordonantei 2/2001, sau trebuia sa existe un articol in Codul muncii .
Multumesc.
Conform art. 28 din OG nr. 2/2001 posibilitatea de plata a jumat din minim in 48 de ore trebuie prevazuta expres in actul normativ care prevede sanctiunea, deci in Codul muncii ar trebui sa existe un astfel de articol.
mai revin cu o nelamurire, data procesului verbal poate sa fie diferita de data efecturarii controlului?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Contestatie pv control itm telu telu La un control ITM pe 09.10.2006 s-a gasit un angajat care a declarat ca lucreaza de pe 04.10.2006 si nu are CIM Pe 10.10.2006 s-a incheiat PV de control in ... (vezi toată discuția)
Control itm Alina_C_R Alina_C_R De pe data de 20.09.2010 am inceput sa lucrez la un magazin alimentar, fara sa semnez contract de munca (in proba), si poate ca o sa para ciudat, am cazut de ... (vezi toată discuția)
Mentionarea olografa a posibilitatii de plata a jumatate din minimul amenzii intr-un proces verbal de contraventie doinamagurean doinamagurean Buna ziua, Daca aceste P.V sunt standard este permisa adaugirea de mana? Ma refer la posibilitatea platirii a jumatate din suma in 48 de ore conform OG ... (vezi toată discuția)