avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere punct de lucru si suspendare activitate in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere punct de lucru si suspendare activitate in acelasi act aditional?

Buna ziua! Am o firma cu un singur punct de lucru (un mic restaurant). Din cauza ca activitatea merge extrem de prost, am decis sa renunt si sa suspend firma. Am mutat deja de citeva zile mobila si ce mai era din lucrurile personale, si pentru ca nu-mi permit sa mai angajez un avocat, voi redacta singur dosarul pentru ORC. Intrebarile mele sunt:
-este permis ca actul aditional de inchidere punct de lucru sa contina si un paragraf in care sa mentionez ca `se suspenda activitatea societatii pe o perioada de 3 ani`? sau este obligatoriu sa redactez separat Decizie (sunt asociat unic) de suspendare?
In acest caz (al introducerii ambelor mentiuni in acelasi act aditional) voi atasa contorul de cuvinte pentru intreg actul, nu?
Ce model de declaratie va trebui sa completez?
Va multumesc anticipat, Roman Panghiu.
Cel mai recent răspuns: contima , utilizator 10:57, 11 August 2011
Domnule, in mod sigur va veti descurca si singur. Da, puteti trece in decizia asociatului unic tot ceea ce doriti, in mod distinct , pe articole. Art.1, inchiderea punctului de lucru. Art.2 , suspendarea activitatii. O intocmiti in 4 exemplare originale. Va faceti si doua copii dupa ea. Da, contorul il faceti ptr intreg actul. Formularul il descarcati de pe www.onrc.ro. (formular de depunere si mentionare acte). O mica mentiune: S-ar putea sa fiti nevoit sa intocmiti doua dosare, adica registrul comertului sa nu va prelucreze suspendarea pana nu este lucrata inchiderea punctului de lucru.(unele registre mai fac si asa ceva)
Scuze, revin pentru ca am uitat sa va reamintesc ca dupa ce va iese mentiunea de la registru sa depuneti neaparat declaratia la fisc privind inchiderea pct de lucru si suspendarea activitatii, altfel va paste o amenda mare.
Acte necesare la registrul comertului: decizie asociat unic cu contorul aferent in vederea publicarii acesteia in Monitorul Oficial, cerere de inregistrare tipizata de la registrul comertului, declaratia model 3 si certificatul constatator de autorizare pe care il detineti si banii evident - in jur de 250 ron. Daca intocmiti actul la registrul comertului mai adaugati in jur de 100 ron.
Va multumesc mult pentru raspunsurile prompte.
Intr-adevar, datorita faptului ca la unele Registre se cer dosare separate (de suspendare si inchidere punct de lucru), nu stiam cum ar fi mai bine. Inteleg ca nu exista o practica unitara, pe tara, deci indicat ar fi sa intreb la Registrul din orasul meu cum prefera, nu? Va multumesc anticipat pentru orice sugestie.
Va asigur ca este o practica unitara in problema in care ati ridicat-o la toate registrele din tara.

Alte discuții în legătură

Desfiintare puncte de lucru irina_alexa irina_alexa buna ziua! as dori sa-mi spuneti ce acte sunt imi sunt necesare pentru desfiintarea unor puncte de lucru! va multumesc! (vezi toată discuția)
Mutare punct de lucru srl rominaduca rominaduca Buna ziua, Societatea la care lucrez este un SRL cu asociat unic cu un sediu social si patru puncte de lucru.Administratorul doreste sa inchida un punct de ... (vezi toată discuția)
Infintare sedii secundare lovejusttobeloved lovejusttobeloved Buna ziua, Reprezint un S.R.L cu un singur asociat unic/ administrator care are o retea de magazine in dezvoltare. Urmeaza sa deschidem noi magazine si de ... (vezi toată discuția)