avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Autentificare contract credt Prima Casa 4
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Autentificare contract credt Prima Casa 4

Buna ziua. Am un dosar pentru Prima Casa 4 la fondul de garantare....urmeaza sa se intoarca si sa semnez actele de vanzare cumparare. Banca la care am dosarul, sustine ca este necesara autentificarea contractului de credit. In acelasi timp mai multi notari, mi-au spus ca incepand cu Prima casa 4 acest lucru nu mai este necesar, ca este mentionat acest lucru in norme. Sincer, eu am citit normele si nu am gasit ceva despre asta. Ma poate ajuta cineva cu informatia asta: Mai este necesara AUTENTIFICAREA CONTRACTULUI DE CREDIT PRIMA CASA 4 ??? Si daca nu, unde in norme este mentionat acest lucru.
Cel mai recent răspuns: manoliu , utilizator 18:03, 2 August 2011
Incepand cu prima casa 4, nu mai este necesara autentificarea contractului de credit (onorariul ptr acest act nici nu mai exista in grila notarilor). Ramane de autentificat la notar doar contractul de vanzare cumparare.

acte normative:

a) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 33/2011 pentru modificarea şi completarea art. 1 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului „Prima casă", precum şi pentru adoptarea unor măsuri în vederea continuării programului „Prima casă".

b) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului „Prima casă", cu modificările şi completările ulterioare;

c) Hotărârea de Guvern nr. 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului „Prima casă" cu modificările şi completările ulterioare;

d) Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 30/2010 pentru modificarea si completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului Prima casă. Acest act normativ a reglementat derularea etapei a doua a programului, Prima casă 2.

e) Hotărârea de Guvern nr. 40/2011 pentru modificarea şi completarea normelor de implementare a programului


In niciunul din actele astea normative nu este mentionat faptul ca nu mai este necesara autentificarea contractului de credit. Ma puteti ajuta cu localizarea in legislatie a acestui fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de implementare - prima casa mihalache70 mihalache70 Buna ziua, Va solicit sprijinul in legatura cu intelegerea exacta a termenului legal de implementare a programului ,,Prima Casa,, Nelamurirea mea consta in ... (vezi toată discuția)
Prima casa ... gigelas gigelas Buna seara, In cazul mostenirii unei cote/parti dintr-un apartament,unul dintre mostenitori,va mai putea sa beneficieze de programul \"Prima Casa\" ... (vezi toată discuția)
Conditii prima casa claudyta claudyta buna ziua .ce conditii trebuie sa ai ca sa intri in programul prima casa ? va multumesc (vezi toată discuția)