avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

As dori cateva informatii legate de acest aspect, in primul rand sunt divortat de 5 ani, divort cu un copil, in timpul casatoriei av avut o relatie cu o alta persoana, din care a rezultat o fetita, copil pe care initial nu lam recunoscut fiind casatorit, dupa divort am recunoscut acel copil, intrebarea mea este urmatoarea: fosta sotie poate contesta paterniatatea celui de-al doi-lea copil cel care lam recunoscut dupa divort ?
Cel mai recent răspuns: mediator , utilizator 22:54, 4 August 2011
dvs cereti diminuarea pensiei pentru ca aveti doi copii.
ce face dansa mai departe si cum se gandeste sa actioneze si ce interese are, e treaba dansii, pe cheltuiala ei. nu dvs aveti ceva de dovedit, ci dansa.
eu ma gandeam la acest aspect:
"Art. 58. - Recunoasterea care nu corespunde adevãrului poate fi contestatã de orice persoanã interesatã. Dacã recunoasterea este contestatã de mamã, de cel recunoscut sau de descendentii acestuia, dovada paternitãtii este în sarcina autorului recunoasterii sau a mostenitorilor sãi."
de aici ar reiesi ca dovada paternitatii este sarcina mea
ppaun26 a scris:

eu ma gandeam la acest aspect:
"Art. 58. - . Dacã recunoasterea este contestatã de mamã, de cel recunoscut sau de descendentii acestuia, dovada paternitãtii este în sarcina autorului recunoasterii sau a mostenitorilor sãi."

fosta sotie.. nu e nici mama celui recunoscut... nici, nici
Ultima modificare: Miercuri, 3 August 2011
gi-jane2, moderator
acum am inteles.
:DMultumesc
"Dacã recunoasterea este contestatã de mamã, de cel recunoscut sau de descendentii acestuia, dovada paternitãtii este în sarcina autorului recunoasterii sau a mostenitorilor sãi." - se refera nu la fosta sotie ci la mama copilului recunoscut, la copil si la urmasii acestuia.

Daca ea contesta paternitatea, pe cheltuiala ei sa faceti testul ADN la IML - saliva sau sange - 600 ron si intr-o luna primiti rezultatele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie pentru tagada de paternitate edmond11 edmond11 Buna ziua, Pot introduce actiune in tagada paternitatii prin care sa cer test ADN daca minorul rezultat in timpul casatoriei cu mama lui are 11 ... (vezi toată discuția)
Actiune de contestare a recunoasterii paternitatii iancau_Anamaria iancau_Anamaria Buna ziua, Care este baza legala pentru o actiune de contestare a recunoasterii paternitatii?Va rog sa imi spuneti care sunt pasi care trebuiesc parcursi ... (vezi toată discuția)
Tata fara sa stii jr jr Recent fratele meu a decedat . Cu putin timp inainte de deces a aflat ca fosta sotie ,de care era divortat,l-a trecut ca tata al unui copil nascut la un an ... (vezi toată discuția)