avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... actiune in judecata pentru folosirea unui lucru o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

actiune in judecata pentru folosirea unui lucru o perioada mare de ani far sa fii proprietar pe acel bun

Buna ziua!
am cumparat un teren (1000 m.p.) cu chitanta de mana, cu 2 martori (intre timp unul a decedat), pana sa se dea titlurile de proprietate (erau acele adeverinte de punere in posesie prin 1991-1992). Eu folosesc acel teren din 1992 dar nu am reusit sa-mi fac actele legal. Cand s-a eliberat TP in 1996, (celui de la care am cumparat) s-a dat pe mai multi frati (2). In 1997 celalalt a decedat si nu au reusit sa faca iesirea din indiviziune. Vreo 3 ani s-au judecat, titularul ramas cu mostenitorii celuilalt, nu au ajuns la un consens si a decedat si persoana titulara de la care am cumparat. Asa ca, inca nu s-a facut iesirea din indiviziune. Sunt 3 mostenitori pentru primul decedat si 4 pentru cel de-al doilea. E cam greu sa-i gasesti pe toti .......
Am aflat ca ar exista posibilitatea de a actiona in judecata (nu stiu pe cine ?!!!) pentru ca folosesc terenul, iacata, de 19 ani.
M-ar interesa daca intradevar este adevarat si care ar fi suportul legal.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 17:36, 3 August 2011
sa va judecati pentru constatarea uzucapiunii dar se cer anumite conditii. mergeti cu actele detinute si prezentati-va speta unui cabinet de avocatura.
Multumesc frumos!
Intradevar, asa ar trebui sa fac; numai ca, hm ..... ....... , am crezut ca e mai simplu si nu e nevoie neaparat de avocat.
pana nu se va revolva cu iesirea din indiviziune mostenitorii defunctului nu va pot vinde partea lor. chiar daca dvs ati cumparat cu chitanta de mana aceasta nu are niciun efect juridic asupra dreptului de proprietate. mai simplu formulat nu sunteti proprietar de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt variantele ce pot fi urmate intr-un proces de uzucapiune dupa ce instanta a admis actiunea reclamantilor recunoscand ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune dienusa dienusa pe un TP sunt trei terenuri,0,58ha,1,20ha,0,46ha ,titlul este pe 2 coproprietari.Una dintre parti cere iesirea din indiviziune.Acea parte poate cere si sa o ... (vezi toată discuția)
Oportunitate de colaborare - reala !!! solitariofromtitan solitariofromtitan SPETA: In 1973 moare X. 2 mostenitori - Y si Z ... copiii. Se face iesirea din indiviziune, masa succesorala 2 case si teren curte se imparte "frateste"... ... (vezi toată discuția)