Buna seara. Reprezint partea reclamanta intr-un proces civil, in care solicitam stabilirea liniei de hotar intre propietatea mea si a vecinei si retragerea anexelor vecinei pe propietatea sa, in urma stabilirii liniei de hotar, deoarece familia parata a construit pe casa mea anexe, folosindu-se de zidul casei mele, si cu acoperisurile peste acoperisul casei mele. S-a emis o decizie irevocabila, unde s-a stabilit linia de hotar cea ceruta de mine si ii obliga pe parati sa-si retraga acoperisurile pe linia de hotar.
Cu acea decizie investita cu formula executorie m-am prezentat la executor care mi-a spus ca el ii someaza pe parati sa-si retraga acoperisurile, ca asa scrie in hotararea judecatoreasca, iar peretii acelor anexe raman pe terenul meu fara ca eu sa pot face ceva, la fel si materialele paratilor care sunt sprijinite pe zidul casei mele. iar daca paratii nu doresc sa-si retraga acele acoperisuri nu are cum sa-i oblige. In concluzie, mi-am castigat dreptul degeaba, cuvantul"obliga" nu inseamna ca obliga de fapt, iar eu sunt disperat.
Ce sfaturi imi puteti da in contextul celor prezentate? Multumiri.
Multumiri pentru raspunsuri.
Ce mi se poate intampla daca eu voi darama acei pereti chiar daca nu scrie in dispozitivul hotararii ca am acest drept, tinand cont ca nu sunt deci niste lemn prinse perpendicular pe peretele meu? Imi este dificil sa inteleg de ce eu as putea raspunde penal pentru acest fapt iar paratii nu pot fi obligati nicicum sa-si darame acoperisurile de pe casa mea, asa cum scrie in decizia irevocabila. Spun ca nu pot fi obligati daca ei nu doresc sa fac acest lucru de buna voie deoarece am fost la 2 executori judecatoresti care mi-au spus acest lucru.
Actiune de granituire
mrlpopa
In urma unui partaj judiciar incheiat in 2001 s-a impartit o proprietate.
Cu acordul verbal al celuilalt proprietar in anul 2008 am vrut sa fac gardul dintre ... (vezi toată discuția)