avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Pareri despre profesia de avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Pareri despre profesia de avocat

Imi doresc foarte mult sa devin avocat, mai am doi ani de facultate, intentionez sa dau examen la barou cand termin fac.si masterul. As vrea cateva detalii despre activitatea dvs., spre exemplu: ce ramura a dreptului este cea mai cautata, cum va gasiti clientii, ce anume va place si va motiveaza sa faceti aceasta meserie destul de controversata, din cate aud in jurul meu, daca in mod obisnuit, lunar, sa zicem, castigati un 1000-2000 lei cat sa va intretineti fara sa fie nevoie sa apelati la mamici, tatici sau alte surse. Vin si eu ca si multi alti tineri absolventi de drept, cu sacul la pomul laudat, dar as vrea sa stiu ttusi cu ce se mananca aceasta meserie de la niste oameni care o si practica. Cat este de greu sa devii cunoscut ca avocat? Cat este de greu sa intri in avocatura de bussiness, cum intri dupa ce devii avocat (definitiv sau stagiar) daca nu ai fost ales de ei inca din facultate?
Cum decurg lucrurile la instanta in realitate?
Imi puteti recomanda un anume stil de a aborda materiile? Mi se pare crima sa le "tocesc". Ce ar trebui sa am in vedere inca de acum, pentru a deveni un avocat bun?
Din experienta dvs,ce sfaturi, recomandari sau dimpotriva :) ati da unui posibil viitor coleg?
Multumesc frumos si mult succes tuturor.
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 14:21, 4 August 2011
1. Nu sta nimeni si isi ia clienti de pe strada. Din moment ce esti avocat definitiv nu trebuie sa ai un cabinet individual, de preferat este sa te angajezi intr-o societate civila de avocatura, iar aici ai salariu fix pt inceput.
2. Inceraca sa faci practica inca din timpul facultatii, te va ajuta, iar pe viitor poti ramane la un birou de avocatura sa iti faci stagiatura.
3. Nu exista un salariu pe cap de avocat, castigi dupa cat de mult inveti si muncesti.
4. Sa devii cunoscut ca avocat... Ce intelegi prin a fi cunoscut? Nu trebuie sa apari in ziare ca sa iti faci un nume, trebuie doar sa faci bine ceea ce ti-ai ales, sa depui mult efort si pasiune. Ce vezi prin filme se intampla numai in filme, deci nu trebuie sa iti recunoasca nimeni numele pe strada. Dupa foarte multi ani de munca poti fi "cunoscut" la fel cum sunt profesorii tai.
5. Cine sa te aleaga inca din facutate? Pur si simplu, in facultate iti vezi de treaba ta, inveti foarte mult, te implici in toate proiectele, mai inveti o limba straina, faci putina practica si asa ajungi sa te angajezi dupa promovarea examenului de Barou. Mai exista si posibilitatea sa te observe vreun profesor datorita cunostintelor, de aceea este important sa inveti bine.
6. Poti sa te duci oricand in instanta sa vezi cu ochii tai cum decurg lucrurile. Sedintele sunt publice.
7. Singurul stil de a aborda materiile este sa le inveti inca de la primul curs, daca ti se pare crima sa tocesti, atunci trebuie sa te orientezi catre alta profesie, deoarece in domeniul juridic trebuie sa inveti incontinuu, pana iesi la pensie:)).
8. Sfat: invata mult, incearca sa intelegi tot ceea ce inveti, daca ai intrebari, profesorii sunt acolo ca sa te ajute, ia in serios acest drum daca vrei sa reusesti, e un domeniu frumos.
Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Merita sa devii avocat? ContSters168178 ContSters168178 Buna,am fost si eu proaspat admisa la facultatea de drept si as vrea sa stiu daca merita sa merg in continuare sau nu.Sunt foarte pasionata de tot ceea ce tine ... (vezi toată discuția)
Facultatea de drept la stat sau la privat-care e mai buna? me123haha me123haha Probabil s-a mai discutat pe aceasta tema dar inca nu m-am lamurit. Sunt clasa a11a si m-am decis sigur sa urmez facultatea de drept din Bucuresti, doar ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna. despre a fi avocat... D0R1N D0R1N Inca nu am terminat liceul (sunt la stiinte sociale) in viitor vreau sa devin avocat..As vrea sa stiu Cat costa intrarea in barou ? si daca este meseria de ... (vezi toată discuția)