avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata drepturilor salariale la incetarea contractului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata drepturilor salariale la incetarea contractului de munca

Contracul de munca inceteaza cu data de 19.08.2011 pe motivul desfiintarii locului de munca.Problema este ca angajatorul vrea sa-mi plateasca drepturile salariale doar in data de 12.09.2011 pe motiv ca asta este data de plata a tuturor angajatilor societatii.Este legal?Nu trebuie ca in ziua semnarii notei de lichidare sa fie achitate toate aceste drepturi salariale?Cand vor ei sa-mi plateasca eu nu mai am calitatea de angajat. Cum sa procedez???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:36, 4 August 2011
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.
Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul neefectuat. bună ziua! in situatia incetarii de drept ... Claudia 07 Claudia 07 Concediul neefectuat. Bună ziua! In situatia incetarii de drept a cim durata nedeterminată si reluarea activității în baza unui nou cim durata ... (vezi toată discuția)
In urma incheierii contractului de munca si a indemnizatiei de ... georgiana 000 georgiana 000 In urma incheierii contractului de munca si a indemnizatiei de crestere a copilului beneficiez de lichidare? Multumesc (vezi toată discuția)
Blocare suma co neefectuat alanya alanya In data de 23 eu voi primi lichidarea, deoarece CIM se incheie cu data de 28.Eu am de primit si banii pentru zilele de CO neefectuate. Cand ar trebui legal sa ... (vezi toată discuția)